Siirry sisältöön
Vipuvoimaa EU:lta 2007-2013 logo ELY-keskuksen logo

TUKEMIA – Tutkimalla oppii

Hankkeessa kartoitetaan työelämälähtöisten lyhytkurssien sisältötarpeet, suunnitellaan työelämälähtöisten lyhytkurssien sisältöjä ja pilotoidaan lyhytkursseja oppilasryhmille.

Toimiala: Yrittäjyys ja liiketoiminta

Projektin kesto: 01.01.2010 – 31.12.2012

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa / Pohjois-Pohjanmaa

Rahoittajat: Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot: Heidi Kanala-Salminen, 044 7250241, heidi.kanala-salminen@centria.fi

Projektipäällikkö: Maija Rukajärvi-Saarela

Taustaa

Vuoden 2010 alussa Keski-Pohjanmaalla käynnistyi Keski-Pohjanmaan ammattikorkea-koulun koordinoima Tutkimalla oppii, TUKEMIA -hanke. Hankkeen tavoitteena on lisätä kaikilla koulutusasteilla opetustyötä tekevien henkilöiden työelämäosaamista ja tuottaa uutta luonnontieteellistä opetusmateriaalia kehittämällä teollisuudesta ja ympäröivästä elinpiiristä nousevia ja eri koulutustasoihin soveltuvia kemian kurssisisältöjä.  

Hankkeen välittömänä kohderyhmänä ovat opettajat ja välillisinä kohderyhminä oppilaat. Hankkeessa kartoitetaan työelämälähtöisten lyhytkurssien sisältötarpeet, suunnitellaan työelämälähtöisten lyhytkurssien sisältöjä, pilotoidaan lyhytkursseja oppilasryhmille yhteistyössä opettajien kanssa ja toteutetaan työelämään tutustumisen jaksoja niin opettajille kuin myös oppilaille sekä raportoidaan saaduista tuloksista.

1.1.2010-31.12.2012 toteutettava projekti rahoitetaan pääosin Manner-Suomen ESR-ohjelmasta Pohjanmaan elinkeino, liikenne- ja ympäristökeskuksen kautta. Muilta osin rahoituksesta vastaavat Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Kokkolan kaupunki, Kalajoen kaupunki, Kaustisen seutukunta, Teknologiakeskus KETEK Oy sekä Kokkola Industrial Park. Käynnistynyt projekti on jatkoa vuonna 2008 päättyneelle POPBL-EU-projektille.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu = Centria ammattikorkeakoulu
Heidi Kanala-Salminen
044 7250241
heidi.kanala-salminen@centria.fi