Siirry sisältöön
Euroopan sosiaalirahasto 2014-2020 logo Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo ELY-keskuksen logo

VERKKOVIRTA – Työn opinnollistamista verkkoyhteistyönä

Me haluamme auttaa sinua oppimaan.

Toimiala: Opetuksen hankkeet

Projektin kesto: 2015 – 2017

Toiminta-alue: Kansallinen

Rahoittajat: Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

http://amkverkkovirta.fi/

Taustaa

Verkkovirta-hanke on Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun, yhteensä 14 ammattikorkeakoulun yhteistyöhanke, jota toteutetaan ESR-rahoituksella 2015-17.
Elinvoimaisen yhteiskunnan rakentaminen edellyttää tulevaisuustietoista ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa resonoivaa korkeakoulukulttuuria. Vapaaehtoistoiminnan sekä non-formaalin ja informaalin oppimisen liittäminen osaksi eri tutkintojen opintoja on korkeakoulusektorilla tunnistettu mahdollisuus, mutta käytännöt ovat monin paikoin vasta kehittymässä. Vapaaehtoistyössä opittavat taidot ovat metaosaamista, joiden hyödyntäminen on mahdollista erilaisilla painotuksilla monissa eri työympäristöissä.

Vaihtoehtoisia oppimistapoja

Etkö ole koskaan tullut ajatelleeksi, että oppimistapoja saattaa olla useampiakin? Oletko aina yrittänyt rämpiä kouluasteiden läpi perinteisellä pänttäystyylillä ja kuvitellut olevasi niin sanotusti huono oppilas? Todennäköisesti olet vain käyttänyt koko elämäsi ajan väärää oppimistyyliä! Moni itseään huonoksi oppijaksi tituleerannut on oppinut vasta aikuisiällä hyödyntämään itselleen sopivia oppimismetodeja ja huomannut sittenkin olevansa vallan mainio oppija.