Siirry sisältöön
Logo Euroopan unionin osarahoittama
Kaksi iloista naishenkilöä joiden takana purppuran värinen pivi

YrittäjyysBOOST – Tekoälyn voimalla kohti elinvoimaisempaa Keski-Pohjanmaata

Tekoälyn ja muiden uusien teknologioiden avulla voimme tukea ja vauhdittaa alueen yritysten kilpailukykyä sekä omistajanvaihdoksia.

Toimiala: Yrittäjyys ja liiketoiminta

Projektin kesto: 1.2.2024-31.12.2026

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa

Rahoittajat: Keski-Pohjanmaan Liiton myöntämä Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF) sekä alueen kunnat Kokkola, Kaustisen Seutukunta, Kannus ja Perho

Projektipäällikkö: Janette Korpi

YrittäjyysBOOST-hanke pyrkii vastaamaan moniin haasteisiin, jotka liittyvät yritysten omistajanvaihdoksiin. Hankkeen alussa toteutettava kysely auttaa tunnistamaan alueen yrittäjien tarpeet tarkasti, jotta voimme järjestää kohdennettuja tilaisuuksia ja koulutuksia.

Hankkeessa keskitytään erityisesti yritysten saattamiseen myyntikuntoon, ostajien kartoittamiseen ja heidän kouluttamiseensa. YrittäjyysBOOST tarjoaa yrityksille koulutusta ja tukea myyntiprosessiin, ja lisäksi järjestetään työpajoja, seminaareja ja tapahtumia, joissa keskitytään omistajanvaihdoksiin ja uusien teknologioiden, erityisesti tekoälyn, hyödyntämiseen. “Olemme todella innoissamme, mitä kaikkea tekoäly mahdollistaa ja mihin kaikkeen se voi vapauttaa aikaa yrittäjien kiireisessä arjessa,” sanoo Janette Korpi, Centria-ammattikorkeakoulun projektipäällikkö.

YrittäjyysBOOST haluaa edistää omistajanvaihdoksia ja varmistaa, että alueen yritykset pystyvät uudistumaan ja pysymään kilpailukykyisinä nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Hankkeen kautta Keski-Pohjanmaan alue vahvistaa asemaansa innovatiivisena ja elinvoimaisena yrittäjyyden keskuksena.

Logoja vasemmalta oikealle: Yrittäjän Keski-Pohjanmaa, Centria ammattikorkeakoulu, Keskipohjanmaan liitto, Kokkolan kaupunki, KAustisen seutukunta, Kannus ja Perho

Ota yhteyttä

Janette Korpi

TKI-asiantuntija