Siirry sisältöön
Tapahtumat, Tutkimus ja kehitys

Kestävä aivoterveys -luento 13.3. Kokkolassa

FT Rita Ahvenniemi luennoi siitä, miten voit pitää hyvää huolta aivoistasi kaiken arjen kiireen keskellä. Luento soveltuu esihenkilöille, HR-henkilöille, ohjaajille, opettajille, yrittäjille ja oikeastaan kaikille aiheesta kiinnostuneille.

13.3.2024 klo 17:00 – 20:00

Centria-ammattikorkeakoulu, Talonpojankatu 2, Kokkola

50 €

Ilmoittaudu tapahtumaan

− Joudumme elämään muuttuneessa maailmassa, jota aivomme eivät tunne. Aivot ovat konttori, jossa elämämme koordinoidaan, mutta emme pysty avaamaan kantta ja katsomaan, mitä sinne kuuluu. Sieltä ei kerrota edes latausprosenttia, kuten älypuhelimessa, joten joudumme itse vähän väliä selvittämään, miten ne ladataan ja käynnistetään uudelleen, Ahvenniemi kertoo mielenkiintoisesta aiheesta.  

Kestävä aivoterveys -luennolla tai toisin sanoen Purppura lehmä -luennolla (purple cow), kuten Ahvenniemi luentoa kutsuu, selviää esimerkiksi se, että aivojemme aivan keskeinen tehtävä on pitää meidät elossa. Niitä ei siis ole edes tarkoitettu huolehtimaan menestymisestämme ja hyvinvoinnistamme. Siksi esimerkiksi tahdonvoima, jolla pyrimme näihin päämääriin, ei edes kuulu aivojen tuotevalikoimaan. Joudumme siis luomaan ihan uusia strategioita, jotka ottavat huomioon aivojen todellisen tavan toimia ja samalla koko ajan päivittämään niitä arkielämämme tarpeisiin.