Siirry sisältöön
Uutiset

Kevään toinen yhteishaku käynnistyy – Centrialla uusi koulutus tarjonnassa

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku käynnistyy keskiviikkona 13.3. jatkuen 27.3. saakka. Alkavassa yhteishaussa haetaan korkeakoulujen suomenkielisiin koulutuksiin.

Opiskelija kuvattuna opiskelemassa, sairaanhoitajan työssä sekä pelaamassa padelia vapaa-ajalla

Centria-ammattikorkeakoulussa on haettavana sekä ammattikorkeakoulututkintoon että ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia viidellä alalla: tekniikka, liiketalous, sosiaali- ja terveysala sekä yhteisöpedagogin ja musiikkipedagogin koulutukset.

Uutena koulutuksena on tarjolla tietojenkäsittelyn tradenomin tutkinto, jossa yhdistyvät liiketalous ja tietojenkäsittely.

– Tutkinto palvelee hyvin nykyajan työelämän osaamisvaatimuksia esimerkiksi digitaalisten palveluiden kehittämistehtävissä, joissa tarvitaan laaja-alaista liiketoiminnan ja tietojenkäsittelyn osaamista. Tutkinnon painopistealue on vastuullisen sekä kestävän liiketoiminnan kehittämisessä, jossa hyödynnetään dataa ja tekoälyä älykkäiden liiketoiminnan ratkaisujen luomisessa, koulutuksen vastuuhenkilö, yliopettaja Janne Peltoniemi kertoo.

Hakeminen koulutuksiin tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa, jossa hakija voi valita kuusi eri hakukohdetta. Hakijalle tarjotaan sitä opiskelupaikkaa, jonka hän on sijoittanut hakulomakkeella korkeimmalle sijalle ja johon valintamenestys riittää. Hakulomakkeella valitaan myös aika ja paikka mahdollisen AMK-valintakokeen suorittamiselle. AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka järjestetään 27.–31.5.2024 välisenä aikana ammattikorkeakoulujen kampuksilla. 

Centriassa tarjolla oleviin koulutuksiin, opiskelijatarinoihin sekä Centriaan opiskelupaikkana voi tutustua nettisivuilla osoitteessa centria.fi/hae sekä somekanavissa, joista ammattikorkeakoulu löytyy käyttäjänimellä @centriaamk ja tunnisteella #centriaamk.

Koulutuksiin haetaan kevään toisessa yhteishaussa 13.–27.3.2024 osoitteessa Opintopolku.fi. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. 

Lisätietoja valintatavoista ja AMK-valintakokeesta osoitteessa www.ammattikorkeakouluun.fi.

Lisätietoja

Kirsi Vuotila, opintoasiainpäällikkö, p. 044 725 0040, kirsi.vuotila@centria.fi

Centrian hakijapalvelut, p. 044 725 0081, hakijapalvelut@centria.fi