Siirry sisältöön

Kevään valintakokeet ohi – opiskelun mahdollisuudet aina avoinna

Yhteishaut ovat kevään osalta ohi – tiesithän, että se ei ole ainoa reitti aloittaa opinnot? Nykyajan opiskelu on muotoiltu työssäkäyvienkin näkökulmasta joustavaksi hypätä junaan – ja pysyä siinä. Meillä Centriassa on useita reittejä kohti päämäärää ja matka on yhtä tärkeä kuin päätepysäkki.

Korkeakoulujen kevään yhteishaut suomen- ja englanninkielisissä koulutuksissa ovat taas olleet rutistus niin hakijoille, tukijoukoille kuin korkeakouluillekin. Saimme Centriaan ennätysmäärän hakijoita, joista osalle syksyllä opiskelun ovet aukeavat ja uusi elämänvaihe koittaa. Samalla ovet eivät kuitenkaan sulkeutuneet muille vaan mahdollisuuksia aloittaa opinnot vuodenajasta ja elämänvaiheesta riippumatta on aina – myös työn ohessa. 

Oman tiensä tutkintoa kohti voi siis aloittaa vuosittaisissa yhteishauissa (syksyllä on seuraava – ole kuulolla) tai pienempinä palasina liittäen ne myöhemmin tutkintoonsa. Me Centriassa olemme hyviä tunnistamaan myös työssä ja vapaa-ajalla hankittua osaamista – et ehkä vielä tunnista mitä kaikkea jo osaat!  

Jatkuva oppiminen ja työyhteisön kehittyminen on yrityksen voimavara. Me Centriassa autamme henkilöstön osaamisen kehittämisessä – mitä jos tekisimme yhdessä koulutussuunnitelman yrityksellenne? Voisiko siihen sisältyä Tainalle ja Lasselle tutkintoon johtavaa opiskelua yhdistettynä heidän työhönsä, taloustiimille ja ylläpitoporukalle paketoituja täydennyskoulutuksia ajankohtaisista asioista tai hyötyisikö joku avoimen ammattikorkeakoulun kautta toteutetuista opinnoista, seminaareista, työpajoista tai hankeyhteistyöstä? Centria avaa piakkoin myös jatkuvan oppimisen verkkokaupan, joten opiskelun aloitus on entistäkin helpompaa. Valikoimaahan riittää, ja me centrialaiset haluamme auttaa sen suuntaamisessa ja mitoituksessa tarpeisiinne.  

Hyvää kesää!

Kirsi Vuotila

Opintoasiainpäällikkö