Siirry sisältöön

Kokkola Material Week – Yhteistyöllä vastuullisesti kohti tulevaisuutta

20.−23.11.2023 järjestettävä Kokkola Material Week kokoaa yhteen huippuosaajat sekä esittelee kiertotalouden, kemianteollisuuden, biotalouden ja akkuteknologian viimeisimmät innovaatiot.

Kansainvälinen Kokkola Material Week järjestetään jo yhdennettätoista kertaa. Vuosien saatossa tapahtumasta on muodostunut alueellisesti merkittävä ja tunnustusta saanut tapahtuma, joka kokoaa yhteen mittavan joukon kansainvälisiä osaajia. Nelipäiväinen tapahtumakokonaisuus tarjoaa tasokkaan katsauksen kemianteollisuuden, kierto- ja biotalouden sekä akkuteknologian viimeisimmistä tutkimus- ja kehitysnäkymistä nostaen esiin alueemme moninaista osaamista sekä esitellen tuoreimpia kuulumisia alueellemme kohdentuvista teollisista investoinneista. 

Kokkola Material Weekin kantavana teemana on vastuullisuus, mikä yhdistää tapahtumaviikon puheenvuoroja huomioiden niin taloudellisen, sosiaalisen kuin ympäristövastuunkin. Seminaaripäivien ohjelmassa yhdistyvät tiiviisti sekä tutkimukselliset näkökulmat että yrityspuheenvuoroihin kytkeytyvät liiketoiminnalliset näkökulmat, yhteistyön ja verkostojen merkitystä unohtamatta.  

Maanantaina 20.11. PreKMW tarjoilee näkymiä osaavan työvoiman saatavuudesta huomioiden alueen kehityksen ja työelämän muuttuvat tarpeet. Varsinaisessa tapahtumaviikon avajaisseminaarissa puolestaan kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja kestävästä teollisesta kehityksestä. GeoKokkola nostaa esille alueellisia keskeisiä kuulumisia kestävästä akkuarvoketjusta sekä kansallisesti merkittävästä mineraalitaloudesta. Kiertotalousosaamiseen keskittyvä ReKokkola tuo osaltaan esille esimerkkejä kiertotalouden mukaisesta osaamisesta sekä yritystoiminnasta. BioKokkola puolestaan keskittyy biotalouden mahdollisuuksiin tarkastellen kestävää ruoantuotantoa sekä kiertolannoitteiden ja maanparannusaineiden uusimpia tutkimustuloksia. Industry Meeting Point -verkostoitumistapahtuma mahdollistaa suurhankkeiden ja -yritysten edustajien kohtaamisen. Tapahtumaviikon päättävä Clusters and Co-operation -tilaisuus tarjoilee käytännön kokemuksia klusterityöskentelystä sekä alueellisen että kansainvälisen yhteistyön merkityksestä. 

Tapahtuman taustalla vaikuttaa paikallisten TKI- ja koulutusorganisaatioiden, Kokkolanseudun kehityksen ja Kokkolan kaupungin muodostama ainutlaatuinen yhteistyökonsortio. Järjestelyistä vastaavat tahot kattavat toiminnallaan niin koulutuksen, perustutkimuksen, T&K- ja kaupallistamispalvelutkin muodostaen sekä alueellisesti että kansainvälisesti merkittävän, yritysten tarpeiden pohjalta rakentuneen innovaatioekosysteemin, mikä osaltaan lisää merkittävästi Kokkolan ja Keski-Pohjanmaan vetovoimaisuutta.  

Tulevaisuuteen katsova, kestävyyteen ja kiertotalouteen vahvasti nojaava Kokkola Material Week tarjoaa ainutlaatuiset ja innovoivat puitteet yritysedustajien, tutkijoiden sekä aluekehittäjien kohtaamisille ja verkostoitumiselle! 

Kokkola Material Week 20.−23.11.2023 

Kokkolan kaupungintalo, Kokkolasali 

KMW Open Day 11.11.2023 

Kauppakeskus Chydenia 

Lisätietoja tapahtumasta:  

Ota yhteyttä:

Heidi Kanala-Salminen

TKI-päällikkö