Siirry sisältöön
Uutiset

Nivalan lukio voitti haastavan matematiikkakilpailun

Centria ja Eleven+ -lukiot järjestivät jo perinteeksi muodostuneen matematiikkakilpailun.

Centria-ammattikorkeakoulu ja alueen lukioiden yhdistys Eleven+ ry järjestivät helmikuun lopulla lukiolaisille suunnatun, jo perinteeksi muodostuneen matematiikka-aiheisen kilpailun Centria-ammattikorkeakoulun Vierimaantien kampuksella Ylivieskassa. Centria vastasi järjestelyistä ja alueen Eleven+ -yhdistys sponsoroi kilpailun rahapalkinnot.  

Tiistai-iltana koulun jälkeen järjestettyyn kilpailuun osallistui nelihenkisiä joukkueita Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjärven, Raudaskylän, Siikalatvan ja Ylivieskan lukioista. Jokaisesta lukiosta mukana oli joukkueen lisäksi myös matematiikan opettajia, jotka toimivat sekä lukiolaisten kuljettajina että kilpailun valvojina.  

Centrian matemaattisten aineiden yliopettaja Raine Kerttula ja matemaattisten aineiden lehtori Lotta Kumpulainen olivat vastuussa kilpailun yksilö- ja joukkuetehtävien laatimisesta. −Pyrimme laatimaan tehtäviä, joilla mitataan matematiikan soveltamistaitoja ilman laskennan apuvälineitä. Kilpailu on siten melko haastava. Tehtävissä punnitaan myös yhteistyötaitoja, sillä nelihenkisen joukkueen on lyhyessä ajassa kyettävä ratkomaan useita tehtäviä, Kerttula ja Kumpulainen kommentoivat.  

Tänä vuonna kilpailun voiton ja 400 euron arvoisen pääpalkinnon vei Nivalan lukion joukkue, jossa kisasivat Ella Happonen, Teemu Palola, Atte Heikkilä ja Tommi Salo. Kisa oli voittajajoukkueen mielestä hyvin jännittävä: − Etenkin ensimmäisenä olleet yksilötehtävät jännittivät kovasti, mutta toisen kierroksen ryhmätehtäviin mennessä jännitys jo helpotti ja pystyimme paremmin keskittymään tehtäviin. Nyt kisan jälkeen tuntuu hyvältä ja voittajien on helppo hymyillä, Nivalan lukion joukkue kommentoi. −Hyvä joukkue saatiin kasaan, kun voitto tuli, totesi Nivalan lukion matematiikan opettaja Kaisa Määttä. 

Kuvassa matematiikkakilpailun voittajat ja järjestäjiä
Nivalan lukiosta MathTalent 2023 voittajajoukkue sekä matematiikan ja fysiikan lehtori Kaisa Määttä, Centrialta sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusalapäällikkö Hannu Leppälä ja matemaattisten aineiden yliopettaja Raine Kerttula. Kuva: Lotta Kumpulainen. 

Toiseksi kisassa tuli Oulaisten lukion joukkue saaden jaettavaksi 200 euron palkinnon ja jaetulle kolmannelle sijalle Raudaskylän ja Siikalatvan joukkueet, jotka saivat 100 euron palkinnon. Kaikki osallistuneet joukkueet saivat 40 euron kannustuspalkinnon.  

Lisätietoja:

Raine Kerttula

Yliopettaja (matemaattiset aineet)

+358444492569

Ylivieska


Lotta Kumpulainen

Lehtori (matematiikka ja kemia)

+358406410930

Kokkola