Siirry sisältöön
Uutiset

Noin 1100 opiskelijaa aloittaa opinnot Centria-ammattikorkeakoulussa

Centria-ammattikorkeakoulun uusi lukuvuosi on käynnistynyt. Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa orientaatioviikolla viikolla 34 Kokkolan kampuksella.

Uusia opiskelijoita Kokkolan kampuksen amfissa

Orientaatioiden aikana opiskelijat ryhmäytyvät, tutustuvat Centrian toimintatapoihin, opiskelijan työkaluihin sekä opettajiin. Ylivieskassa tekniikan opiskelijat kokoontuvat aloittamaan keskiviikkona, lisäksi osa Ylivieskan ryhmistä aloittaa opinnot viikolla 35, kuten myös Pietarsaaren kansainväliset opiskelijat. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavat koulutukset käynnistyvät syyskuussa.

Centria järjestää opetusta tänäkin lukuvuonna kolmella kampuksella. Kokkolassa opiskellaan päiväryhmissä ja muilla kampuksilla monimuotoryhmissä. Monimuotoryhmillä on intensiiviviikkoja / -päiviä kampuksilla, kun taas päiväryhmät opiskelevat pääsääntöisesti kampuksella. Jatkavat opiskelijat palaavat kampuksille viikolla 35.

Syyslukukaudella opintonsa aloittaa noin 1100 opiskelijaa. Määrä on suurin piirtein sama kuin aikaisempina vuosina. Suomenkielisten koulutusten osalta Kokkolassa aloittaa noin 260 päiväopiskelijaa ja 410 monimuoto-opiskelijaa. Ylivieskassa aloittavia on noin 210. Centrian suurimmat koulutusalat ovat tänäkin lukuvuonna tradenomi-, sosionomi-, tieto- ja viestintätekniikan sekä sairaanhoitajan koulutukset. Alempien korkeakoulututkintojen lisäksi Centrialla aloittaa ylemmän ammattikorkeakoulun opinnoissa noin 200 opiskelijaa. Ylemmässä ammattikorkeakoulussa opiskelijamäärä on kasvanut reilusti uusien koulutusten, yhteisöpedagogi (YAMK) ja musiikkipedagogi (YAMK) ansiosta.

− Kaikki aloituspaikat, joita tarjoamme hakijoille, on täytetty, toteaa opetusjohtaja Jari Isohanni. − Erityisesti olemme tyytyväisiä uusien ylempien ammattikorkeakoulututkintojen tilanteesta. Uusien tutkintokoulutusten käynnistäminen on aina haasteellista, mutta olemme onnistuneet tässä hyvin.

− Centrian koulutustoiminnan alueellinen vaikuttavuus on merkittävä. 65 % ammattikorkeakoulututkinnon aloittavista opiskelijoista tulee toiminta-alueeltamme, ja valmistuvista myös 65 % sijoittuu toiminta-alueellemme, jatkaa Isohanni.

Aloittavista opiskelijoista noin 250 on kansainvälisiä. Kansainvälisten opiskelijoiden määrässä on pientä kasvua viime vuoteen. Kansainväliset opiskelijat sijoittuvat pääosin Kokkolan kampukselle, lisäksi osa liiketalouden ja tietotekniikan opiskelijoista opiskelee Pietarsaaren kampuksella.

− Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että englanninkielinen, lukuvuosimaksullinen koulutuksemme vetää hyvin ja pystymme tarjoamaan alueelle sen tarvitsemaa monimuotoista osaamista. Toivomme, että kansainväliset opiskelijat löytävät laajasti tiensä alueemme yrityksiin valmistuessaan ja tuemme osaltamme yrityksiämme kansainvälisissä rekrytoinneissa, toteaa Isohanni.

Lisätietoja

Jari Isohanni

Koulutusalapäällikkö, tieto- ja viestintätekniikka / Johtaja (opetus)