Siirry sisältöön

Skills Centria – tukea opintoihin

Skills Centrian tarkoituksena on tukea opiskelijoita opinnoissa ja urasuunnittelussa sekä tarjota opintojen sujumiseen ja hyvinvointiin liittyvää matalan kynnyksen toimintaa. Toiminta on avointa kaikille opiskelijoille, ja toimintaa pyritään järjestämään sekä englanniksi että suomeksi.

Lukiseula-tilaisuudet

Epäiletkö luki-vaikeutta tai muuta oppimisen haastetta? Tilanteen selvittely aloitetaan tekemällä luki-seula.

Syksyn lukiseulat on pidetty. Lukiseuloihin osallistuneet opiskelijat saavat tulokset sähköpostiin. Tulevien lukiseulojen päivämäärät päivitetään tälle sivulle.

Erityisopettajan avoimet tehtäväpajat

Erityisopettaja on paikalla juuri sinua varten joka maanantai klo 15 – 17 Kokkolan kampuksella ykköskerroksen pinkillä työskentelyalueella (158). Saatavilla neuvoja, apua ja tsemppausta opiskelutehtäviin. Jos tehtävien tekeminen ei kotona luista, tule maanantaisin kampukselle työskentelemään – apu on vieressä! 

Tukea opintojen haasteisiin ja apua tehtäviin saa myös etänä. Erityisopettaja päivystää Zoomissa syyskuusta alkaen torstaisin klo 8.00 – 9.00. 

Voit myös ottaa yhteyttä erityisopettajaan milloin vain ja varata tapaamisajan Kokkolaan tai etänä Teamsiin.  Päivi Ruohoniemi, puh. 050 5359690, paivi.ruohoniemi@centria.fi

Kielten työpajat

Englannin kielen ja viestinnän työpaja

Opettaja Karin Kallis, sähköposti karin.kallis@centria.fi 

Työpajassa opiskelija saa ohjausta omien tarpeidensa mukaan. Tavoitteena on vahvistaa englannin kielen taitoja. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti.  

Mukaan voi tulla lähitapaamiseen tai verkkoyhteyden kautta. Tapaamiset sovitaan nettiajanvarausjärjestelmän kautta. Opiskelija lähettää opettajalle sähköpostia etukäteen osallistumisestaan ja kertoo tarkemmin oppimistavoitteistaan. Opettaja vastaa sähköpostiin ja välittää opiskelijalle linkin, minkä kautta hän voi varata tapaamisajan sujuvasti. 

Ruotsin kielen ja viestinnän työpaja

Opettaja Jenny Jansson, sähköposti jenny.jansson@centria.fi 

Työpajassa opiskelija saa ohjausta omien tarpeidensa mukaan. Tavoitteena on vahvistaa ruotsin kielen taitoja. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti.  

Mukaan voi tulla lähitapaamiseen tai verkkoyhteyden kautta. Tapaamiset sovitaan nettiajanvarausjärjestelmän kautta. Opiskelija lähettää sähköpostia etukäteen osallistumisestaan ja kertoo tarkemmin oppimistavoitteistaan. Opettaja vastaa sähköpostiin ja välittää opiskelijalle linkin, minkä kautta hän voi varata tapaamisajan sujuvasti. 

Suomen kielen ja viestinnän työpaja

Opettaja: Hertta Erkkilä, sähköposti hertta.erkkila@centria.fi 

Työpajassa opiskelija saa ohjausta omien tarpeidensa mukaan. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti. Opiskelija voi tuoda työpajaan mukanaan kirjoittamiaan raportteja tai esseitä, joita ohjaaja voi kommentoida. Sisältö tarkentuu osallistujien oppimistavoitteiden mukaan. Tämä työpaja tukee myös opinnäytetyöprosessin kirjallista vaihetta.  Työpaja on tarkoitettu kaikille, sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille. 

Mukaan voi tulla lähitapaamiseen tai verkkoyhteyden kautta. Tapaamiset sovitaan nettiajanvarausjärjestelmän kautta. Opiskelija lähettää sähköpostia etukäteen osallistumisestaan ja kertoo tarkemmin oppimistavoitteistaan. Opettaja vastaa sähköpostiin ja välittää opiskelijalle linkin, minkä kautta hän voi varata tapaamisajan sujuvasti.

Matematiikan työpaja

Opettaja: Harri Aarnio, sähköposti harri.aarnio@centria.fi

Tarvitsetko apua matematiikan tehtävissä? Matematiikan työpajassa voit laskea omia tehtäviä ja saat apua, jos jokin tehtävä tökkii. Työpaja on suunnattu erityisesti toisen vuoden insinööriopiskelijoille, mutta muidenkin alojen opiskelijat ovat tervetulleita.

Toteutus löytyy Pepistä koodilla YY00AC27-3003 Matematiikan työpaja.  

Voit piipahtaa työpajaan ilman ilmoittautumista. Voit myös ilmoittautua Peppiin, jolloin pääset Itslearningin materiaaleihin.

Tapaamiset syksyllä 2022

Opinnäytetyöpaja

Perustutkinto-opiskelijat 

Ohjaajat:  Hanna-Riina Aho (hanna-riina.aho@centria.fi), Anni-Maija Viitasaari (anni-maija.viitasaari@centria.fi)

Sisältö: Opinnäytetyöpaja on tarkoitettu opinnäytetyötä tekevälle opiskelijalle, joka tarvitsee ohjausta ja tukea opinnäytetyöhön. Työpajassa saa apua erilaisiin kysymyksiin koskien opinnäytetyöprosessin eri vaihteita. Opiskelijaa ohjataan yksilöllisen tilanteen ja tarpeen mukaan.  

Opiskelijalla tulee olla opinnäytetyön aihe ja opinnäytetyön ohjaaja. Työpaja on tarkoitettu sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti eikä osallistuminen vaadi ilmoittautumista. 

Toteutus: Opinnäytetyöpajat toteutetaan hybriditapaamisena. Mikäli opiskelija ei pääse osallistumaan opinnäytetyöpajaan, opiskelija voi sopia ohjausajan ottamalla sähköpostitse yhteyttä ohjaajiin.  

Ohjaajat ovat paikalla luokkahuoneessa ja online-tapaamisessa aina aikavälillä 13-13:30. Ohjaajat eivät päivystä pajassa koko aikaa (13-14:30), mikäli opinnäytetyöpajassa ei tuona aikana ole osallistujia. 

Opinnäytetyöpajojen ajankohdat ja paikat lukuvuodelle 2022–2023

Syksy 2022

Liity kokoukseen opinnäytetyöpajaan Teams-linkistä: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä 

YAMK-opinnäytetyöpajat (suomalaiset opiskelijat)

Hyvinvointi, opiskelutaidot ja arki

Yhteistyökumppaneiden tarjonta

Opiskeluterveydenhuollon palveluissa YTHS opiskelija saa opintojen ajan tukea hyvinvointiin ja terveyteen liittyvissä asioissa.  

Opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys. Opi elämäntaitoa -osiosta löytyy tietoa, vinkkejä ja välineitä hyvinvoinnin ja elämäntaitojen vahvistamiseen, mm. uni, ajanhallinta, yksinäisyys, opiskelu…

Kun kaipaat tukea, apua on saatavilla erilaisissa elämän haasteissa. 

Hygieniapassi koulutukset ja testit

Hygieniatesti | Keski- ja Etelä-Pohjanmaa (martat.fi)

”Piirimme järjestää hygieniakoulutusta ja kauttamme on mahdollisuus suorittaa hygienapassi. Osallistuminen Ruokaviraston (Eviran) ohjeiden mukaan vaatii henkilökohtaisen yhteydenoton.”

Hygiene Passport test also in English. Hygienpasstest också på svenska.

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset Tuija Biskop 050 5976 585 tai sähköpostitse. Lisätietoja Tuija Biskop. Opiskelumateriaalia löytyy Ruokaviraston nettisivuilta  ja lupakokata.fi sivustolta.

Hygieniapassikoulutus ja testi 26.8.2022 > Hygieniapassikoulutus ja testi 26.8.2022 (kpedu.fi)

Hygieniapassitesti 28.9.2022 > Hygieniapassitesti 28.9.2022 (kpedu.fi)

Hygieniapassitesti 26.10.2022 > Hygieniapassitesti 26.10.2022 (kpedu.fi)

Hygieniapassikoulutus ja testi 25.11.2022 > Hygieniapassikoulutus ja testi 25.11.2022 (kpedu.fi)

HUOM! Testin voi tehdä myös englanninkielellä, kunhan ilmoittautumisen yhteydessä kertoo haluavansa testin muulla kuin suomenkielellä.

Hinta:
Koulutus ja testi, 120€, (sis. alv.24%)
Verkkomateriaali ja testi, 75€ (sis. alv.24%)
Testi, 50€ (sis. alv.24%)

Hygieniapassin voi opiskella myös verkossa.

Kerro ideasi!

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia sopivista opiskelua tukevista tempauksista tai opintopiireistä skillscentria@centria.fi.

Ryhmä opiskelijoita istuu yhdessä Campus Allegron aulassa

Työelämävalmennukset ja -työpajat

Työelämä- ja urapalvelut järjestävät säännöllisesti kaikille avoimia valmennuksia ja työpajoja, joilla tuetaan opiskelijan työnhakuvalmiuksia.