Siirry sisältöön

Skills Centria – tukea opintoihin

Skills Centrian tarkoituksena on tukea opiskelijoita opinnoissa ja urasuunnittelussa sekä tarjota opintojen sujumiseen ja hyvinvointiin liittyvää matalan kynnyksen toimintaa. Toiminta on avointa kaikille opiskelijoille, ja toimintaa pyritään järjestämään sekä englanniksi että suomeksi.

Lukiseula-tilaisuudet

Epäiletkö luki-vaikeutta tai muuta oppimisen haastetta? Tilanteen selvittely aloitetaan tekemällä luki-seula.

Kevään 2023 lukiseulat

Kokkolassa tiistaina 31.1.2023 luokassa 156

Ilmoittaudu lukiseulaan viimeistään ma 30.1.2023 erityisopettajalle: paivi.ruohoniemi@centria.fi

Jos et pääse paikan päälle Kokkolaan, laita viestiä ja sovitaan muista käytännöistä.

Erityisopettajan avoimet tehtäväpajat

Erityisopettaja on paikalla juuri sinua varten joka maanantai klo 15 – 17 Kokkolan kampuksella ykköskerroksen pinkillä työskentelyalueella (158). Saatavilla neuvoja, apua ja tsemppausta opiskelutehtäviin. Jos tehtävien tekeminen ei kotona luista, tule maanantaisin kampukselle työskentelemään – apu on vieressä!

Tukea opintojen haasteisiin ja apua tehtäviin saa myös etänä. Erityisopettaja päivystää Zoomissa syyskuusta alkaen torstaisin klo 8.00 – 9.00. 

Voit myös ottaa yhteyttä erityisopettajaan milloin vain ja varata tapaamisajan Kokkolaan tai etänä Teamsiin.  Päivi Ruohoniemi, puh. 050 5359690, paivi.ruohoniemi@centria.fi

Kielten työpajat

Englannin kielen ja viestinnän työpaja

Opettaja Karin Kallis, sähköposti karin.kallis@centria.fi 

Työpajassa opiskelija saa ohjausta omien tarpeidensa mukaan. Tavoitteena on vahvistaa englannin kielen taitoja. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti.  

Mukaan voi tulla lähitapaamiseen tai verkkoyhteyden kautta. Tapaamiset sovitaan nettiajanvarausjärjestelmän kautta. Opiskelija lähettää opettajalle sähköpostia etukäteen osallistumisestaan ja kertoo tarkemmin oppimistavoitteistaan. Opettaja vastaa sähköpostiin ja välittää opiskelijalle linkin, minkä kautta hän voi varata tapaamisajan sujuvasti. 

Ruotsin kielen ja viestinnän työpaja

Opettaja Jenny Jansson, sähköposti jenny.jansson@centria.fi 

Työpajassa opiskelija saa ohjausta omien tarpeidensa mukaan. Tavoitteena on vahvistaa ruotsin kielen taitoja. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti.  

Mukaan voi tulla lähitapaamiseen tai verkkoyhteyden kautta. Tapaamiset sovitaan nettiajanvarausjärjestelmän kautta. Opiskelija lähettää sähköpostia etukäteen osallistumisestaan ja kertoo tarkemmin oppimistavoitteistaan. Opettaja vastaa sähköpostiin ja välittää opiskelijalle linkin, minkä kautta hän voi varata tapaamisajan sujuvasti. 

Suomen kielen ja viestinnän työpaja

Opettaja: Hertta Erkkilä, sähköposti hertta.erkkila@centria.fi 

Työpajassa opiskelija saa ohjausta omien tarpeidensa mukaan. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti. Opiskelija voi tuoda työpajaan mukanaan kirjoittamiaan raportteja tai esseitä, joita ohjaaja voi kommentoida. Sisältö tarkentuu osallistujien oppimistavoitteiden mukaan. Tämä työpaja tukee myös opinnäytetyöprosessin kirjallista vaihetta.  Työpaja on tarkoitettu kaikille, sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille. 

Mukaan voi tulla lähitapaamiseen tai verkkoyhteyden kautta. Tapaamiset sovitaan nettiajanvarausjärjestelmän kautta. Opiskelija lähettää sähköpostia etukäteen osallistumisestaan ja kertoo tarkemmin oppimistavoitteistaan. Opettaja vastaa sähköpostiin ja välittää opiskelijalle linkin, minkä kautta hän voi varata tapaamisajan sujuvasti.

Matematiikan työpajat

Matematiikan etätyöpaja

Opettaja: Lotta Kumpulainen, sähköposti lotta.kumpulainen@centria.fi

Tarvitsetko apua matematiikan tehtävissä? Matematiikan etätyöpajassa voit laskea omia tehtäviä ja saat apua, jos jokin tehtävä tökkii. Etätyöpaja on suunnattu erityisesti ensimmäisen vuoden monimuotoinsinööriopiskelijoille. Matematiikan etätyöpajaan voi osallistua satunnaisesti, eikä vaadi ilmoittautumista. Tai halutessasi opettaja voi liittää sinut etätyöpajan Teams-luokkaan, jolloin näet etätyöpajaan liittyvän viestinnän ja materiaaleja.

Matematiikan etätyöpaja kokoontuu keskiviikkoisin klo 12-13:30 Teamsissa.

Tapaamiset keväällä 2023

Matematiikan työpaja insinööriopiskelijoille

Tapaamiset keväällä 2023

Opettaja: Harri Aarnio, sähköposti harri.aarnio@centria.fi

Toteutus löytyy Pepistä nimellä ”Matematiikan työpaja YY00AC27-3003” ja sille voi halutessaan ilmoittautua, tai sitten vain tulla paikan päälle kun tarvetta on.

Opinnäytetyöpajat

Perustutkinto-opiskelijat 

Ohjaajat:  Hanna-Riina Aho (hanna-riina.aho@centria.fi), Anni-Maija Viitasaari (anni-maija.viitasaari@centria.fi)

Sisältö: Opinnäytetyöpaja on tarkoitettu opinnäytetyötä tekevälle opiskelijalle, joka tarvitsee ohjausta ja tukea opinnäytetyöhön. Työpajassa saa apua erilaisiin kysymyksiin koskien opinnäytetyöprosessin eri vaihteita. Opiskelijaa ohjataan yksilöllisen tilanteen ja tarpeen mukaan.  

Opiskelijalla tulee olla opinnäytetyön aihe ja opinnäytetyön ohjaaja. Työpaja on tarkoitettu sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti eikä osallistuminen vaadi ilmoittautumista. 

Toteutus: Opinnäytetyöpajat toteutetaan hybriditapaamisena. Mikäli opiskelija ei pääse osallistumaan opinnäytetyöpajaan, opiskelija voi sopia ohjausajan ottamalla sähköpostitse yhteyttä ohjaajiin.  

Ohjaajat ovat paikalla luokkahuoneessa ja online-tapaamisessa aina aikavälillä 13-13:30. Ohjaajat eivät päivystä pajassa koko aikaa (13-14:30), mikäli opinnäytetyöpajassa ei tuona aikana ole osallistujia. 

Opinnäytetyöpajojen ajankohdat ja paikat lukuvuodelle 2022–2023

Kevät 2023

YAMK-opiskelijat

Ohjaaja: Hanna-Riina Aho (hanna-riina.aho@centria.fi)

Sinulle, joka kaipaat opinnäytetyöskentelyysi lähdeaineistoa, mietit niiden merkitsemistä, motivaatiota, tsemppiä tai mietit, miten työn saisi etenemään.

Kevät 2023

Hyvinvointi, opiskelutaidot ja arki

Yhteistyökumppaneiden tarjonta

Opiskeluterveydenhuollon palveluissa YTHS opiskelija saa opintojen ajan tukea hyvinvointiin ja terveyteen liittyvissä asioissa.  

Opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys. Opi elämäntaitoa -osiosta löytyy tietoa, vinkkejä ja välineitä hyvinvoinnin ja elämäntaitojen vahvistamiseen, mm. uni, ajanhallinta, yksinäisyys, opiskelu…

Kun kaipaat tukea, apua on saatavilla erilaisissa elämän haasteissa. 

Hygieniapassi koulutukset ja testit

Hygieniatesti | Keski- ja Etelä-Pohjanmaa (martat.fi)

”Piirimme järjestää hygieniakoulutusta ja kauttamme on mahdollisuus suorittaa hygienapassi. Osallistuminen Ruokaviraston (Eviran) ohjeiden mukaan vaatii henkilökohtaisen yhteydenoton.”

Hygiene Passport test also in English. Hygienpasstest också på svenska.

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset Tuija Biskop 050 5976 585 tai sähköpostitse. Lisätietoja Tuija Biskop. Opiskelumateriaalia löytyy Ruokaviraston nettisivuilta  ja lupakokata.fi sivustolta.

Hygieniapassin voi opiskella myös verkossa.

Kerro ideasi!

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia sopivista opiskelua tukevista tempauksista tai opintopiireistä skillscentria@centria.fi.

Ryhmä opiskelijoita istuu yhdessä Campus Allegron aulassa

Työelämävalmennukset ja -työpajat

Työelämä- ja urapalvelut järjestävät säännöllisesti kaikille avoimia valmennuksia ja työpajoja, joilla tuetaan opiskelijan työnhakuvalmiuksia.