Siirry sisältöön

Skills Centria – tukea opintoihin

Skills Centrian tarkoituksena on tukea opiskelijoita opinnoissa sekä tarjota opintojen sujumiseen ja hyvinvointiin liittyvää matalan kynnyksen toimintaa. Toiminta on avointa kaikille opiskelijoille, ja toimintaa pyritään järjestämään sekä englanniksi että suomeksi.

Erityisopettajan avoimet tehtäväpajat

Erityisopettaja on paikalla juuri sinua varten joka maanantai klo 15 – 17 Kokkolan kampuksella ykköskerroksen pinkillä työskentelyalueella (158). Saatavilla neuvoja, apua ja tsemppausta opiskelutehtäviin. Jos tehtävien tekeminen ei kotona luista, tule maanantaisin kampukselle työskentelemään – apu on vieressä!

Tukea opintojen haasteisiin ja apua tehtäviin saa myös etänä. Erityisopettaja päivystää Zoomissa syyskuusta alkaen torstaisin klo 8.00–9.00. 

Voit myös ottaa yhteyttä erityisopettajaan milloin vain ja varata tapaamisajan Kokkolaan tai etänä Teamsiin.  Päivi Ruohoniemi, puh. 050 5359690, paivi.ruohoniemi@centria.fi

Opot tavattavissa

30.8.2023 alkaen opot tavattavissa joka keskiviikko klo. 11.30–12.30 Pinkissä tilassa 159 sekä Teamsissa.

Esseen perusasiat haltuun -työpaja

Miten eri lähteisiin viitataan ja tehdään lähdeluettelo? Miten kirjoitetaan sujuvaa omaa tekstiä lähteiden avulla? Kerrataan ja harjoitellaan esseen kirjoittamista erityisopen kanssa. Voit ottaa mukaan jonkin tekeillä olevan kirjoitustehtävän. Työpaja on avoin kaikille opiskelijoille, eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kokkolan kampuksella

Monimuoto-opiskelijoille Zoomissa

Meeting ID: 685 4291 0304
Passcode: 468840

Kielten työpajat

Englannin kielen ja viestinnän työpaja

Opettaja Karin Kallis, sähköposti karin.kallis@centria.fi 

Työpajassa opiskelija saa ohjausta omien tarpeidensa mukaan. Tavoitteena on vahvistaa englannin kielen taitoja. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti.  

Mukaan voi tulla lähitapaamiseen tai verkkoyhteyden kautta. Opiskelija lähettää sähköpostia etukäteen osallistumisestaan ja kertoo tarkemmin oppimistavoitteistaan. Opettaja vastaa sähköpostiin ja sopii opiskelijan kanssa tapaamisesta. 

Ruotsin kielen ja viestinnän työpaja

Opettaja Mia Holmbäck, sähköposti mia.holmback@centria.fi 

Työpajassa opiskelija saa ohjausta omien tarpeidensa mukaan. Tavoitteena on vahvistaa ruotsin kielen taitoja. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti.  

Mukaan voi tulla lähitapaamiseen tai verkkoyhteyden kautta. Opiskelija lähettää sähköpostia etukäteen osallistumisestaan ja kertoo tarkemmin oppimistavoitteistaan. Opettaja vastaa sähköpostiin ja sopii opiskelijan kanssa tapaamisesta. 

Suomen kielen ja viestinnän työpaja

Opettaja: Hertta Erkkilä, sähköposti hertta.erkkila@centria.fi 

Työpajassa opiskelija saa ohjausta omien tarpeidensa mukaan. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti. Opiskelija voi tuoda työpajaan mukanaan kirjoittamiaan raportteja tai esseitä, joita ohjaaja voi kommentoida. Sisältö tarkentuu osallistujien oppimistavoitteiden mukaan. Tämä työpaja tukee myös opinnäytetyöprosessin kirjallista vaihetta.  Työpaja on tarkoitettu kaikille, sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille. 

Mukaan voi tulla lähitapaamiseen tai verkkoyhteyden kautta. Tapaamiset sovitaan nettiajanvarausjärjestelmän kautta. Opiskelija lähettää sähköpostia etukäteen osallistumisestaan ja kertoo tarkemmin oppimistavoitteistaan. Opettaja vastaa sähköpostiin ja välittää opiskelijalle linkin, minkä kautta hän voi varata tapaamisajan sujuvasti.

Matematiikan työpajat

Matematiikan etätyöpaja

Tarvitsetko apua matematiikan tehtävissä? Matematiikan etätyöpajassa voit laskea omia tehtäviä, ja saat apua, jos jokin tehtävä askarruttaa. Etälaskupaja on suunnattu erityisesti  monimuotoinsinööriopiskelijoille. Matematiikan etätyöpajaan voit osallistua satunnaisesti, eikä se vaadi ilmoittautumista.

Syksyn 2023 etätyöpajat

Torstaisin klo 18.00–19.30 (ei syyslomaviikoilla 42–43).

Opettaja: Panu Wirkkala, sähköposti panu.wirkkala@centria.fi

Meeting ID: 642 9802 9214
Passcode: 105098

Matematiikan työpaja insinööriopiskelijoille

Opettaja: Harri Aarnio, sähköposti harri.aarnio@centria.fi

Matematiikan työpajassa saat apua ja neuvoja laskutehtäviin. Voit tulla paikalle silloin kun tarvetta on. Työpaja löytyy myös Pepistä tunnuksella YY00AT61-3001, mutta ilmoittautuminen ei ole välttämätöntä.

Syksyn 2023 työpajat

IT-järjestelmien tukipajat

Tukea ja opastusta IT-järjestelmien käyttöön.

Opinnäytetyöpajat

Perustutkinto-opiskelijat 

Ohjaajat:  Hanna-Riina Aho (hanna-riina.aho@centria.fi), Anni-Maija Viitasaari (anni-maija.viitasaari@centria.fi)

Sisältö: Opinnäytetyöpaja on tarkoitettu opinnäytetyötä tekevälle opiskelijalle, joka tarvitsee ohjausta ja tukea opinnäytetyöhön. Työpajassa saa apua erilaisiin kysymyksiin koskien opinnäytetyöprosessin eri vaihteita. Opiskelijaa ohjataan yksilöllisen tilanteen ja tarpeen mukaan.  

Opiskelijalla tulee olla opinnäytetyön aihe ja opinnäytetyön ohjaaja. Työpaja on tarkoitettu sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille. Työpajaan voi osallistua satunnaisesti eikä osallistuminen vaadi ilmoittautumista. 

Toteutus: Opinnäytetyöpajat toteutetaan hybriditapaamisena. Mikäli opiskelija ei pääse osallistumaan opinnäytetyöpajaan, opiskelija voi sopia ohjausajan ottamalla sähköpostitse yhteyttä ohjaajiin.  

Paikka: Talonpojankadun kampus, 159 (pinkki tila) / Online
Aika: klo 12.30-13.30

YAMK-opiskelijat

Ohjaaja: Hanna-Riina Aho (hanna-riina.aho@centria.fi)

Sinulle, joka kaipaat opinnäytetyöskentelyysi lähdeaineistoa, mietit niiden merkitsemistä, motivaatiota, tsemppiä tai mietit, miten työn saisi etenemään.

Opinnäytetyön tekstinohjauspajat

Opinnäytetyön tekstinohjaukseen liittyvät työpajat on tarkoitettu kirjoittamisen tueksi. Voit osallistua pajaan, jos olet jo kirjoittamassa opinnäytetyötäsi ja tarvitset kirjoittamiseen liittyen ohjausta. Muistathan, että Itslearningissa on kirjoittamisen tueksi itseopiskelumateriaalia Opinnäytetyö-työtilassa.

Työpajat pidetään lukuvuonna 2023–2024 torstaisin, klo 15–16.30. Zoom-osallistumislinkit löydät Itslearningista.

Aikataulu

Hyvinvointi, opiskelutaidot ja arki

Yhteistyökumppaneiden tarjonta

Opiskeluterveydenhuollon palveluissa YTHS opiskelija saa opintojen ajan tukea hyvinvointiin ja terveyteen liittyvissä asioissa.  

Opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys. Opi elämäntaitoa -osiosta löytyy tietoa, vinkkejä ja välineitä hyvinvoinnin ja elämäntaitojen vahvistamiseen, mm. uni, ajanhallinta, yksinäisyys, opiskelu…

Kun kaipaat tukea, apua on saatavilla erilaisissa elämän haasteissa. 

Hygieniapassi koulutukset ja testit

Hygieniatesti | Keski- ja Etelä-Pohjanmaa (martat.fi)

”Piirimme järjestää hygieniakoulutusta ja kauttamme on mahdollisuus suorittaa hygienapassi. Osallistuminen Ruokaviraston (Eviran) ohjeiden mukaan vaatii henkilökohtaisen yhteydenoton.”

Hygiene Passport test also in English. Hygienpasstest också på svenska.

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset Tuija Biskop 050 5976 585 tai sähköpostitse. Lisätietoja Tuija Biskop. Opiskelumateriaalia löytyy Ruokaviraston nettisivuilta  ja lupakokata.fi sivustolta.

Hygieniapassin voi opiskella myös verkossa.

Kerro ideasi!

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia sopivista opiskelua tukevista tempauksista tai opintopiireistä skillscentria@centria.fi.

Ryhmä opiskelijoita istuu yhdessä Campus Allegron aulassa

Työelämävalmennukset ja -työpajat

Työelämä- ja urapalvelut järjestävät säännöllisesti kaikille avoimia valmennuksia ja työpajoja, joilla tuetaan opiskelijan työnhakuvalmiuksia.