Siirry sisältöön

Osaamisvientiä

Yhdessä teemme opiskelusta elämän parasta aikaa.

Centria aloittaa lukuvuoden vahvassa asemassa: yli tuhat uutta opiskelijaa askeltaa kohti unelma-ammattiaan. Centrialla opiskelevat ovat kaikki jo voittajia. He ovat valinneet viisaasti ja tulleet opiskelemaan Suomen vetovoimaisimpaan ammattikorkeakouluun, osaksi tyytyväisten opiskelijoiden joukkoa, alueelle, jonne kohdistuvat nyt kaikkien katseet. Centria ja Suomi onnistuivat myös, kevään rasismikeskusteluista huolimatta, houkuttelemaan hyvin kansainvälisiä opiskelijoita. Toivon, että uusi hallitus jatkaa tätä linjaa ja vahvistaa Suomen vetovoimaa entisestään.

Nämä uudet opiskelijat ovat panostuksemme arvoisia monella tavoin, he vievät työyhteisöihin paitsi omaa ammatillista osaamista, myös tuoretta tietoa ja näkemystä. Tilastopalvelu Vipusen mukaan 65 % suomenkielisistä AMK-opiskelijoista ja 75 % maisteritason YAMK-opiskelijoista jää toiminta-alueellemme (ks. Centrian opetuksen kädenjälki). Kun tarkastelemme alueemme tulevia investointeja, on tärkeää, että yhä useampi suomalainen ja kansainvälinen opiskelija integroituu tänne opintojensa aikana. Tällöin olemme kaikki voittajia.

Kaaviokuva, jossa Centrian lukuja

Jotta varmistamme voittojen toteutumisen, on olennaista hyödyntää ammattikorkeakoulun tarjoama tiivis verkosto, yhteistyön ja oppimisen alusta. Meillä Centriassa tämä verkosto on erityisen ainutlaatuinen – vuosittaisissa opiskelijapalautteissa saamme kiitosta siitä, miten jokainen opiskelija kohdataan yksilönä ja hänen oppimistaan tuetaan. Verkoston yhteistyö ja kohtaamiset ovat avainasemassa, kun rakennamme polkua kohti kestävää tulevaisuutta ja tuemme investointien toteutumista.

Uuden osaamisen ja tiedon luominen eivät tapahdu ainoastaan luokkahuoneissa tai verkko-opetuksessa. On tärkeää, että verkostomme näyttää uusille opiskelijoille ne mahdollisuudet, joita tarjoamme heille niin työelämän kuin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan osalta. Näin vahvistamme sidettä, jonka opiskelijat opiskeluaikana muodostavat. Samalla avaamme heille uusia polkuja, uusia mahdollisuuksia, jotka tekevät opiskelusta elämän parasta aikaa. Tämä opinnoissa vietetty aika vie uutta osaamista laajasti alueellemme.

Lisätietoja

Jari Isohanni

Koulutusalapäällikkö, tieto- ja viestintätekniikka / Johtaja (opetus)