Rakkauden ruusupuutarha
Oopperaesitys yhdistää Mozartin mestariteosten ’Figaron häät’ ja ’Così fan tutte’ huumorin ja inhimilliset kiemurat luoden tragikoomisen kertomuksen rakkaudesta, petoksista ja ovelista juonenkäänteistä. Teos kutsuu katsojat nauramaan ja laittaa samalla pohtimaan, kuinka helposti sydämet voivat harhautua eksyksiin rakkauden ruusupuutarhassa.
27.3.2025 – 28.3.2025
Fordell-sali, Musiikkikeskus Snellman, Vingenkatu 18, Kokkola
Liput: 10/20 €

Konsertit
- Torstaina 27.3.2025 klo 19.00, Fordell-sali
- Perjantaina 28.3.2025 klo 19.00, Fordell-sali
Osoite: Musiikkikeskus Snellman, Vingenkatu 18, Kokkola
Ohjaus: Jessica Riippa ja Isa Lindgren-Backman
Musiikin johto: Tea Polso
Lavastus: Kristiina Hallantie
Cetrian klassiset laulajat
Oopperan toteuttaa Centria-ammattikorkeakoulun musiikin koulutus.
Ikäsuositus: 12 vuotta
Liput
Liput 10/20 €
Centrian laulajat käyskentelevät Rakkauden ruusupuutarhassa Mozart-oopperaesityksessä
Centrian laulajien oopperaesitys Rakkauden ruusupuutarha yhdistää Mozartin mestariteosten Figaron häät ja Cosi fan tutte huumorin ja inhimilliset kiemurat. Raikkaasta Mozart-musisoinnista pääsee nauttimaan 27.3. ja 28.3. Musiikkikeskus Snellmanin Fordell-salissa.
Kahden oopperan yhdistäminen antaa lähes kaikille Centria-ammattikorkeakoulussa klassista laulua opiskeleville mahdollisuuden roolityöskentelyyn, sillä rooleja on yhteensä 17. Oopperaesityksen ovat ohjanneet Jessica Riippa ja Isa Lindgren-Backman ja lavastuksen on suunnitellut Kristiina Hallantie.
Laulajat oopperaesitykseen ovat valmentaneet lehtorit Annika Mylläri ja Lasse Penttinen sekä esityksissä musiikkia ohjaava cembalisti Tea Polso. Polso kertoo prosessista seuraavaa:
– Harjoitusprosessissa on pyritty tekstilähtöiseen lähestymistapaan ja suurin työ laulajilla on ollut resitatiivityöskentelyssä. Soittajisto koostuu tällä kertaa jousikvartetista ja cembalosta, joten nuottimateriaalia on täytynyt monin paikoin hieman sovittaa. Viulu korvaa tarvittaessa tärkeimpiä puhallinstemmoja, ja resitatiivisäestyksen lisäksi cembalo on poikkeuksellisesti mukana continuosoittimena tai korvaamassa puuttuvia soittimia.
Mylläri ja Penttinen kuvailevat Mozartin koomisten oopperoiden tarinoiden edustavan jonkinlaista 1700-luvun “Kauniit ja rohkeat” – tyylilajia:
– Huumorin kautta eletään monta rakkaustarinaa, huijausta ja petosta. Roolihenkilöt tekeytyvät toisiksi henkilöiksi valepuvuissa ja yleinen sekasotku on vallalla aina yhteisissä osioissa. Yleensä asiat kääntyvät parhain päin ja paha saa palkkansa, mutta sitä ennen on kuultu aikamoinen määrä laulettua ja puhuttua replikointia, eli resitatiivia, sekä syyttelyä ja kaikenlaista väärinymmärrystä ensemblekohtauksissa. Nopeatempoinen tarinan kuljetus ja valtava määrä tekstiä testaa opiskelijan valmiuksia näyttämötyöhön ja kenties tulevaan ammattiin.
Oopperaesityksen musiikin johtaa cembalisti Tea Polso ja jousikvartetissa soittavat viulistit Erik Nygård ja Juhani Koivisto, alttoviulisti Christine Hänninen sekä sellisti Marjukka Puutio.
Oopperassa lauletaan italiaksi ja tarinaa selkeytetään suomenkielisin dialogein.
Lisätietoja
Annika Mylläri
Koulutusalapäällikkö (musiikki)