Siirry sisältöön
Uutiset

Syksyn yhteishaku päättyi – kiinnostus Centrian monimuotokoulutuksiin edelleen suurta 

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 14.9. klo 15.00. Centria-ammattikorkeakoulun neljään koulutukseen haki yhteensä 707 opiskelijaksi pyrkivää.

Suosituin hakukohde oli sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutus Ylivieskassa keräten 8,2 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Tradenomin koulutukset Ylivieskassa ja Pietarsaaressa vetivät myös tapansa mukaan hyvin hakijoita, sillä yhtä opiskelupaikkaa tavoitteli keskimäärin 3,4 ensisijaista hakijaa. Terveydenhoitajakoulutus säilytti edelleen suosiotaan – sairaanhoitajasta pätevyytensä päivittämistä tavoittelee 2,9 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. 

Tradenomi (AMK), liiketalous (Pietarsaari ja Ylivieska) sekä insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka -koulutusten opiskelijavalinnat tehdään valintakurssiin perustuen. Valintatapana valintakurssi on osoittautunut joustavaksi ja toimivaksi. Valintakurssi on Centria-ammattikorkeakoulun kyseisen koulutuksen opetussuunnitelmaan sisältyvä opintojakso – opiskelijaksi hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet saavat opintojakson sisällytettyä tutkintoonsa. Valintakurssit toteutetaan 22.9.–31.10.2022 välisenä aikana. 

Terveydenhoitaja (AMK) -muuntokoulutuksessa valinta tapahtuu kirjallisen tehtävän ja videon perusteella. 

Opiskelupaikan saaneet aloittavat opintonsa tammikuussa 2023. 

Lisätietoja: 

Centrian hakijapalvelut, p. 044 725 0081,  hakijapalvelut@centria.fi 

Opintoasiainpäällikkö Kirsi Vuotila p. 044 725 0040, kirsi.vuotila@centria.fi