Siirry sisältöön
Ajankohtaista opiskelijoille, Uutiset

Tapio Huttula on aloittanut Centrian toimitusjohtaja-rehtorina

Tapio Huttula aloitti Centrian toimitusjohtaja-rehtorina maanantaina 20.3. Aiemmin tehtävässä toiminut Kari Ristimäki on siirtynyt neuvonantajan rooliin ja jää myöhemmin keväällä eläkkeelle.

Tapio Huttula

Huttula siirtyy Centriaan Suomen Kasvukäytävän aluekehittämisen hankkeesta, jota Sitra on rahoittanut. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) toimitusjohtaja-rehtorina, Korkeakoulujen arviointineuvoston pääsihteerinä, Erityisalojen toimihenkilöliitto ERTO:n puheenjohtajana sekä eri tehtävissä opetus- ja kulttuuriministeriössä ja opetushallituksessa.

Centria on Huttulan mukaan mielenkiintoinen organisaatio, jonka alueella tapahtuu paljon kiinnostavia asioita esimerkiksi vihreään siirtymään liittyen. Hän kuvailee itseään tulevaisuus- ja kehittämisorientoituneeksi ihmiseksi, joka nauttii nuorten työllistymisen ja yrityselämän tulevaisuuden kehittämisen parissa työskentelystä.

– Olen toiminut aiemminkin ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtorina, mutta valtakunnallisessa ammattikorkeakoulussa, jossa vastuutkin olivat valtakunnallisia. Centriassa pääsen paneutumaan juuri tämän alueen yritysten ja elinkeinoelämän edistämiseen.

Uudistava ja rohkea asenne on Huttulan mukaan Centrian vahvuus, sillä muutos ei tule pysähtymään.

– Emme välttämättä edes tiedä, mitä kaikkia muutoksia tulevaisuus tuo tullessaan, mutta ne, joilla on kyky selvitä muutoksessa ja uudistua, tulevat pärjäämään.

Huttulan mukaan Centriasta valmistuvilla opiskelijoilla tulisi olla sellaiset valmiudet ja eväät työelämään, että he pystyvät tekemään eheän ja kestävän työuran. Toinen asia, jonka hän näkee tärkeänä on nuorten henkisen hyvinvoinnin turvaaminen.

– Sen lisäksi, että haluamme tarjota nuorille työkalut työllistymiseen, meidän tulee tehdä myös parhaamme, että valmistuvat opiskelijat lähtevät meiltä ehjinä ja pystyvät elämään hyvää elämää.

Lisätietoja

Tapio Huttula

Toimitusjohtaja, rehtori