Siirry sisältöön
Ajankohtaista opiskelijoille

Vastaa YTHS:n kyselyyn ja vaikuta opiskeluyhteisösi hyvinvointiin

Vastaamalla opiskelijoille suunnattuun hyvinvointikyselyyn vaikutat opiskeluyhteisösi ja -ympäristösi terveellisyyteen, turvallisuuteen ja hyvinvointiin. Kyselyssä selvitetään mm, tarjoaako korkeakoulu opiskelijalle riittävästi ohjausta opintojen suunnitteluun, onko opiskelutilojen ergonomia opiskelijan näkökulmasta katsottuna kunnossa ja esiintyykö opiskeluyhteisössä häirintää.

Kysely on osa korkeakoulujen, opiskelijoiden, YTHS:n (Ylioppilaiden terveydenhoito säätiö) ja kunnan asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä tehtävää opiskeluympäristöjen terveellisyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin tarkastusta (OPY-tarkastus). Kyselyyn vastataan nimettömänä ja vastaaminen vie aikaa 5 minuuttia.

Täytettyäsi kyselyn saat vastauksiisi perustuvan henkilökohtaisen palautteen. Opiskelijakyselyistä muodostuvan raportin, korkeakouluilta ja opiskelijoilta kerätyn aineiston ja korkeakoulun tilojen tarkastuksissa tehtyjen havaintojen perusteella OPY-tarkastukseen osallistuva työryhmä laatii tarkastuskertomuksen opiskeluympäristön tarkastuksesta. Tarkastuskertomus sisältää myös yhteisesti sovittavat kehittämiskohteet ja toimenpiteet oppilaitoksen turvallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Tarkastuskertomus käsitellään YTHS:n, opiskelijajärjestöjen ja korkeakoulun ao. toimielimissä. Tarkastuskertomukseen kirjattujen kehittämiskohteiden ja toimenpiteiden toteutumista seurataan vuosittain pidettävissä seurantakokouksissa. On tärkeää, että kerrot näkemyksesi opiskeluyhteisön hyvinvoinnista.

Vastausaika kyselyyn 3.-30.4.2023. Kyselyn tulokset käsitellään kahden kuukauden kuluessa ja ne raportoidaan tarkastuskertomuksessa.

Vastaa oman kampuksesi kyselyyn

Kiitos, että osallistut!