Siirry sisältöön
Tapahtumat

Vierailukonsertti: Mitä tehdä elämällä?

Viulisti Kreeta-Maria Kentala, pianisti Juho Alakärppä ja journalisti Johanna Korhonen kutovat kokonaisuudeksi neljän säveltäjän teoksia ja joukon tarinoita.

21.2.2024 klo 19:00

Konserttisali, Pitkänsillankatu 16, Kokkola

Liput 15 € / Opiskelijat ilmaiseksi

mustavalkokuvat miehestä ja kahdesta naisesta sinisellä taustalla


Mitä tehdä elämällä?

Ihmisellä on joka vuosi noin kuusi tuhatta tuntia, jotka jäävät yli nukkumiselta. Niiden tuntien aikana voi ja pitääkin tehdä jotain. Pitää, pitäisi, olisi jo pitänyt. Länsimainen ihminen tavoittelee monenlaista: aikaansaannoksia, tuloksia, saavutuksia. Joillekin menestys on mittareista tärkein. Jossittelu kuuluu asiaan: jos olisin tehnyt jotain toisin, olisiko elämäni nyt onnistuneempaa?

Sama koskee kaikkia: jäikö Mozartilta säveltämättä jotain hienoa, kun hän kuoli alle 35-vuotiaana? Olisiko Viljami Niittykoski säveltänyt vielä paremmin, jos hän olisi saanut perusteellisen musiikkikoulutuksen ja kansainvälisen uran? Oliko Germaine Tailleferre huono säveltäjä sillä perusteella, että me olemme tuskin kuulleet hänen nimeään? Olisiko Arvo Pärt säveltänyt jotain toisin, jos ei olisi tuntenut niskassaan Neuvostoliiton viranomaisten epäluuloa?

Konsertissa soitamme ja tarinoimme menestyksistä ja epäonnistumisista, saavutetusta ja saavuttamatta jääneestä. Viulisti Kreeta-Maria Kentala, pianisti Juho Alakärppä ja journalisti Johanna Korhonen kutovat kokonaisuudeksi neljän säveltäjän teoksia ja joukon tarinoita. Kaiken yllä leijuu jokaista koskeva kysymys: mitä tehdä elämällä?

Yhteistyössa Kokkolan kaupungin kulttuuripalvelut.