Siirry sisältöön
Ajankohtaista opiskelijoille

YTHS:n yleis- ja mielenterveyden palvelut siirtyvät Mehiläiseen Ylivieskassa

Vierimaantien kampuksen opiskelijoiden YTHS:n yleis- ja mielenterveyspalvelut siirtyvät uuteen osoitteeseen Ylivieskassa. Mehiläinen Ylivieskan palvelupiste osoitteessa Juurikoskenkatu 4 palvelee Ylivieskan kampuksen opiskelijoita 1.11.2023 alkaen.

Yhteydenotto YTHS:n palveluihin säilyy ennallaan: opiskelija ottaa yhteyttä YTHS:ään valtakunnallisen Self-verkkopalvelun tai puhelinpalvelun avulla.

Suunterveyden palvelut jatkuvat entisellään hammaslääkärikeskus Jouhevassa, osoitteessa Asemakatu 12. Muutos koskee noin 1600:aa oppilaitoksen opiskelijaa.

Yleis- ja mielenterveyden palvelut ovat lokakuun 2023 loppuun asti Terveystalo Ylivieskassa. Terveystalo Ylivieska hoitaa loppuun keskeneräiset hoitojaksot.

Vaihdos on osa YTHS:n valtakunnallista muutosta, jossa pyritään huolehtimaan palvelujen tasalaatuisesta saatavuudesta ja tarkoituksenmukaisesta tuotannosta kaikissa 44 palvelupisteessä. YTHS on seurannut nykyisen palveluverkon toimivuutta kahden vuoden ajan sen jälkeen, kun sen toiminta laajeni kaksinkertaiseksi.

Loppuvuoden 2023 aikana vaihtunee YTHS:n palvelut 15 paikkakunnalla. Muutokset koskevat pääasiassa palvelupisteitä, joissa YTHS on hankkinut palvelut alihankintana kumppanilta.

Opiskelijaterveydenhuollon järjestämisestä vastaava Kela on hyväksynyt YTHS:n palveluverkon muutokset vuodelle 2023. Muutosten suunnittelussa on huolehdittu siitä, että YTHS noudattaa jatkossakin palvelujen riittävää saavutettavuutta julkisilla liikennevälineillä asioitaessa.