Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Aineeton kulttuuriperintö ja Centria mukana Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla

Festivaaliviikolla järjestettävä Kaustinen ICH Academy on suunnattu kaikille kansanmusiikista ja kulttuuriperinnön tutkimuksesta kiinnostuneille. Ohjelmassa kuullaan asiantuntijoiden ja tutkijoiden puheenvuoroja aineettoman kulttuuriperinnön suojelusta ja eteenpäin siirtämisestä Suomessa ja maailmalla.

Kuvassa kitaran soittaja, haitarin soittaja ja viulun soittaja
ICH North -hankkeessa on kokeiltu ja kehitetty elävän perinnön siirtämisen menetelmiä mm. Musical living room -konseptilla. Kuva: Sara Kåll-Fröjdö

ICH Academy järjestetään Kansanmusiikki-instituutin, Taideyliopiston ja Centria-ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Mukana on kokeneiden asiantuntijoiden ja perinteenharjoittajien puheenvuoroja aineettoman kulttuuriperinnön suojelusta sekä kansanmusiikin ja -tanssin merkityksestä eri yhteisöissä.

Kaustinen ICH Academy tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden jakaa kokemuksia ja oppia siitä, miten aineetonta kulttuuriperintöä vaalitaan eri puolilla maailmaa – ja miten yhteisölähtöinen työ voi yhdistää paikallisen ja globaalin, pohtii Centrian ICH North –hankkeen projektipäällikkö Sara Kåll-Fröjdö.

Kuva seminaarista
ICH North -hankkeen tilaisuuksissa pureudutaan aineettomaan kulttuuriperintöön. Kuva esivalmisteluhankkeen päätösseminaarista Kansanmusiikki-instituutista. Kuva: Sara Kåll-Fröjdö

Keskustelunaiheina ohjelmassa ovat muun muassa

Lisäksi ohjelmassa on mukana paikallisten perinteenharjoittajien ja kulttuuritoimijoiden esityksiä Kaustiselta.

Seminaarit 8.-12.7.2025

Festivaaliviikon aikana on lisäksi mahdollisuus osallistua erilaisiin työpajoihin ja tutustua elävään perintöön käytännössä Kaustisella.

ICH North on Euroopan unionin Interreg Aurora -ohjelman rahoittama hanke, joka edistää musiikillisen perinnön eteenpäin siirtämistä Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa sekä Saamenmaalla. 
 

Lisätietoja

Sara Kåll-Fröjdö

TKI-asiantuntija