Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Asiantuntijaesittely

Tatu Hiltunen työskentelee TKI-asiantuntijana kemia ja biotalous -tiimissä.

Centria TKI:n Kemia ja biotalous -tiimissä työskentelevä Tatu Hiltunen on valmistunut prosessitekniikan diplomi-insinööriksi Oulun yliopistolta vuonna 2018. − Opinnoissani erikoistuin biotuotteisiin ja bioprosessitekniikkaan. Tähänastisella työurallani olen työskennellyt pääasiassa käyttö- ja asiantuntijatehtävissä. Ennen Centrialle saapumistani työskentelin metsäteollisuudelle kemikaaleja valmistavan ja toimittavan yrityksen myynti- ja palvelutiimissä, hän kertoo. 

Kuvassa Tatu Hiltunen työskentelee laboratoriossa tietokoneella.
Tatu Hiltusen työnkuvaan kuuluu esimerkiksi laboratoriotyöskentelyä Innogatessa. Kuva: Heli Salmela.

Centriassa Tatu aloitti alkuvuodesta 2022. Pääasiassa hän on tehnyt töitä orgaanisen kemian hankkeissa, joissa etsitään hyötykäyttöä metsäteollisuuden sivuvirroille sekä tutkitaan pohjoisten alueiden erikoiskasvilajien kaupallista potentiaalia. − Uusimpina aluevaltauksina teen töitä komposiittimateriaalien kierrätettävyyttä tutkivassa RE-Comp-hankkeessa sekä KPEdun ja Centrian yhteishanke MinePro2:ssa, jossa toimin Centrian osalta projektipäällikkönä. 

MinePro2-hankkeen tavoitteena on kehittää oppilaitosten opetus- ja TKI-infraa sekä oppimissisältöjä vastaamaan alueen akku-, kaivos-, ja prosessiteollisuuden tarpeita. − Pääsen hankkeessa tekemään hieman myös tapahtumajärjestäjän tehtäviä, sillä MinePro2-seminaari järjestetään 8.5.2024 Centrian Kokkolan kampuksella. Luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja mineraali- ja akkutuotannon aloilta, joten kannattaa pysyä kuulolla ja seurata Centrian viestintäkanavia! Ennakkoilmoittautuminen on jo auki osoitteessa https://link.webropol.com/ep/minepro2-seminaari 

TKI-asiantuntijan työ on Tatun mukaan mielenkiintoista, sillä hän on aina pitänyt ongelmien ratkaisusta ja on kiinnostunut teoriasta erilaisten ilmiöiden taustalla. − Kliseisesti ilmaistuna tässä työssä on harvoin kahta samanlaista päivää, ja työnkuvassa on paljon vaihtelua: välillä tutkitaan ja testataan labrassa ja Chemplant-koetehtaalla, organisoidaan laboranttien työtä, analysoidaan tuloksia, perehdytään artikkeleihin ja opiskellaan teoriaa. Välillä taas rämmitään byrokratian suossa vaikkapa laitekilpailutuksia tehdessä, hän kertoo. Hiltusen mukaan työ on myös erittäin itseohjautuvaa, joten oman päivänsä saa pitkälti aikatauluttaa itse. Toisaalta tämä luo välillä myös painetta, ja kiireisinä jaksoina omat tekemiset täytyy suunnitella tarkasti, samalla yrittäen huomioida myös muiden projektityöntekijöiden aikataulut. 

Vapaa-aikaa Tatu viettää puolisonsa kanssa luonnossa retkeillen tai kotikeittiössä kokkaillen. Kuntosalille ja kitaran ääreen hän pääsee vaihtelevasti muiden kiireiden salliessa.  

Lisätietoja:

Tatu Hiltunen

TKI-asiantuntija

+358505689342

Kokkola