Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Asiantuntijaesittely

Niko Töyräskoski työskentelee TKI-kehittäjänä Hankevalmistelut ja verkostot -tiimissä.

Niko Töyräskoski työskentelee TKI-kehittäjänä Hankevalmistelut ja verkostot -tiimissä Kokkolan Kampuksella. Koulutukseltaan Töyräskoski on tradenomi, joksi hän valmistui Centriasta vuonna 2016.   

Töyräskosken aikaisempi työura on ollut kaupan alalla, josta hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista työtehtävistä. Ennen Centria-uraa hän työskenteli Kokkolassa toimivassa tavarataloketjun myymälässä logistiikkavastaavana kolmen vuoden ajan. Kaupan alalla hänelle tutuksi ovat tulleet niin perinteiset myyjän työtehtävät kuten asiakaspalvelu, myyntityö, inventaariot ja kassatyöskentely kuin myös esihenkilötyöt, myymälätilaukset, yritysmyynti, laskutukset, myymälänrakennusprojektit sekä varastologistiikkaan liittyvät työtehtävät.   

Töyräskoski aloitti työskentelemään Centriassa syyskuussa 2022 kahdessa eri hankkeessa, DUDEssa ja Digi2b:ssä. DUDE (DUDE – Do Unlimited, extenD compEtence) -hankkeessa hän työskenteli ohjaajana, kun taas Digi2B (DIGI2B – Digitalisaatio bisnesajurina) -hankkeessa hän työskenteli asiantuntijana. Kyseiset hankkeet päättyivät tämän vuoden elokuussa. Lisäksi Töyräskoski opetti 4:ttä vuottaan opiskeleville tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoille Työelämässä toimiminen -opintojaksoa.   

Tällä hetkellä Töyräskoski työskentelee kolmessa eri Centrian järjestämässä työvoimakoulutuksessa työnhakuvalmentajana ja koulutuspäälliköiden apuna käytännön asioissa, kuten opintosuunnitelmakeskusteluissa ja työelämään liittyvien projektien hankkimisessa. Koulutukseen osallistuville työnhakijoille hän on muun muassa pitänyt työnhakutaitoihin liittyvää opetusta, valmennusta ja uraohjausta sekä henkilökohtaista sparrausta esimerkiksi CV:n tekemiseen. − Olen myös mukana suunnittelemassa ja rakentamassa koulutuskokeilupolkua liiketalouden koulutukseen, Töyräskoski kertoo.   

Kuva 1: Hanna Kenakkala. 
Kuva 2: Jemina Salonen / Kokkolan Budo.

Töyräskoski on alun perin kotoisin Ullavan maaseudulta, joka on nykyisin osa Kokkolan kaupunkia. − Pienestä pitäen ovat maatilan eri työtehtävät tulleet tutuiksi. Nykyisin asun Kokkolassa yhdessä avopuolisoni ja Rufus-koiran kanssa. Vapaa-aikani kuluu erilaisten harrastusten parissa. Liikunnallisia harrastuksiani ovat muun muassa eri kamppailulajit (judo, Brasilialainen jujutsu, lukkopaini), pyöräily, lenkkeily koiran kanssa tai ilman sekä uinti. Myös kitaran soitto on ollut lähellä sydäntäni jo useamman vuoden ajan ja antaa hyvää vastapainoa liikunnallisiin harrastuksiini. Ullavassa asuessani olin mukana myös vapaapalokunnassa muutaman vuoden ajan. Innolla jo odottelen, että pääsen työskentelemään uusien hankkeiden parissa muiden Centriassa työskentelevien asiantuntijoiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa, Töyräskoski kertoo.   

Lisätietoja:

Niko Töyräskoski

TKI-kehittäjä

+358503460462

Kokkola