Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Bisnesajuri.fi – maksuton työkalu pienille ja keskisuurille yrityksille digiprojektien suunnitteluun

Digi2B – Digitalisaatio bisnesajurina -hankkeessa rakennettu maksuton digitalisaatioprojektin tiekartta on julkaistu osoitteessa bisnesajuri.fi.

Digiprojektin tiekartta on pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattu maksuton työkalu, jonka avulla yritykset voivat suunnitella omista tarpeistaan lähteviä digitalisaatioprojekteja ja erilaisten teknisten ratkaisujen käyttöönottoa yrityksessä. Tiekartta koostuu yrityksille suunnatuista kysymyksistä sekä digiprojektin kustannuksia ja potentiaalista tuottoa arvioivasta viitteellisestä laskurista.  

Digiprojektin tiekartta auttaa digitalisaatioprojektien suunnittelussa. Grafiikka: Hanna Kenakkala. 

Yritykset voivat täyttää verkkopohjaisen tiekartan osoitteessa bisnesajuri.fi ja tallentaa sen muokkausta varten, jolloin tiekartta säilyy sivuilla kolmenkymmenen päivän ajan. Valmiin tiekartan ja laskurin tiedot voi tallentaa omalle koneelle. Tiekartan täyttämisen lisäksi sivuilla vierailevat voivat kasvattaa tietojaan digitalisaation yritystoiminnalle tuomista hyödyistä ja poimia talteen yrittäjien kokemuksia ja vinkkejä sivuilta löytyvien artikkeleiden ja haastatteluvideoiden avulla. 

Kuvassa TKI-kehittäjät Niko Töyräskoski ja Jan Ågren sekä Digi2B-hankkeen projektipäällikkö Leni Forsberg istumassa nojatuoleilla Centria-ammattikorkeakoulun tiloissa.  Kuva: Hanna Kenakkala
Kuvassa TKI-kehittäjät Niko Töyräskoski ja Jan Ågren sekä Digi2B-hankkeen projektipäällikkö Leni Forsberg.  Kuva: Hanna Kenakkala.

−Sivuilta löytyy myös tietoa Keski-Pohjanmaan alueella toimivista organisaatioista, joilta saa neuvoja ja tukea digiprojektien toteuttamiseen, kertoo Digi2B-hankkeen projektipäällikkö Leni Forsberg ja kannustaa yrityksiä tutustumaan tiekarttaan osoitteessa bisnesajuri.fi

Digiprojektin tiekartta on toteutettu Euroopan aluekehitysrahaston ja Keski-Pohjanmaan liiton tuella toteutetussa Digi2B – Digitalisaatio bisnesajurina-hankkeessa. 

Lisätietoja:

Leni Forsberg

TKI-asiantuntija