Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys, Uutiset

Centria DropIn -tapahtuma houkutteli yleisökseen opiskelijoita ja yrityksiä 

Centria Tutkimuksen ja kehityksen jokavuotinen avoimien ovien päivä, Centria DropIn, järjestettiin Talonpojankadun kampuksella Kokkolassa 5.-6.10.

Opiskelijat tutustumassa Centrian tutkimus- ja kehitystoimintaan

Tapahtuman ensimmäisenä päivänä tiimien esittelypisteitä kierteli ilahduttavan suuri määrä opiskelijoita ja henkilöstöä sekä alueen toisen asteen opinto-ohjaajia. Rehtorikin oli kuullut käytävällä sanat: ”Mitä hässäkkää täällä oikein on, mennään kattoon!”

Tursajais-osallistujia DropIn-yleisönä
Centrian aloittavat opiskelijat osallistuivat DropIniin osana Tursajaisiaan.

Tapahtuman toinen päivä asiantuntijapuheenvuoroineen oli puolestaan omistettu yrityksille ja Centrian yhteistyökumppaneille. Puheenvuoron tapahtumassa piti TKI-johtaja Marko Forsellin lisäksi kiertotalouden pioneeri Anne Raudaskoski, joka käänsi kuulijoidensa katseet tulevaisuuden kestävään työelämään, jossa materiaalien käyttöä ajatellaan kiertotalouden kautta. Pääteemana puheessa oli luonnon ekosysteemien vahvistaminen kiertotalouden kautta ja neitseellisten materiaalien uusiohyödyntäminen.  

Anne Raudaskoski ja Marko Forsell
Tapahtuman asiantuntijapuheenvuoron pitänyt Anne Raudaskoski ja TKI-johtaja Marko Forsell.

Tapahtuman esittelypisteillä käytiin mielenkiintoisia keskusteluja ja kehitettiin jo uusia, innovatiivisia ideoita muun muassa virtuaalisista kangaspuista, joiden avulla voitaisiin opettaa ja ratkoa loimen niisimiseen liittyviä ongelmatilanteita. Vain taivas on rajana, kun tutkitaan ja kehitetään uusia asioita – kuulijoitaan inspiroiva Annekin kehotti puheenvuorossaan kurkottamaan tähtiin. 

Tapahtuman kuvasatoa

Lisätietoja

Marko Forsell

Johtaja (tki)