Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Centria HealthLab mukana European Social Services -kilpailussa

Kilpailu laajentaa sosiaalialan verkostoa.

European Social Network (ESN) järjestää vuosittain kilpailun, jossa palkitaan sosiaalialan hyviä saavutuksia ja onnistumisia. Kilpailuun voi osallistua kaikenlaiset sosiaalialan toimijat, kuten kunnat, ministeriöt ja projektit. Tänä vuonna kilpailun teemana oli yksilökeskeisen hoidon edistäminen (Promoting Person-centred Care). Kilpailun palkintogaala ja verkostoitumistilaisuus järjestettiin Zagrebissa Kroatiassa. 

Kilpailun osallistumistodistus

− Kilpailuun oli lähetetty yhteensä 119 hakemusta 31 Euroopan maasta. Raati valitsi näistä 44 ehdokasta, jotka kutsuttiin Zagrebissa järjestettyyn finaaliin. Oli hieno saavutus päästä finaaliin, sillä mukana oli hienoja projekteja ympäri Euroopan. Kilpailussa oli 6 kategoriaa, Centria HealthLab oli mukana Digital Transformation kategoriassa, jonka voitti Ukraina. Ukraina voitti ministeriön toteuttamalla projektilla “Automating Social Protection for Internally Displaced Persons in Ukraine, kertoo TKI-asiantuntija Anu Kamau. 

− Toisena tapahtumapäivänä ohjelmassa oli verkostoitumista ja projekteihin tutustumista näyttelyalueella. Centria HealthLab herätti kiinnostusta osallistujien keskuudessa. Kävimme useita mielenkiintoisia keskusteluja ja vaihdoimme yhteystietoja. Vammaistyöhön liittyviä toimijoita oli useita ja näistä saattaa löytyä tulevia kumppaneita yhteishankkeisiin. Kaiken kaikkiaan mahtava verkostoitumistilaisuus sosiaalialan toimijoiden kesken, Kamau toteaa.  

Kuvassa paneelikeskustelu ESSA-kilpailusta
Päivän päätti paneelikeskustelu yksilökeskeisen hoidon edistämisestä.   

European Social Network (ESN) on verkosto, jolla on jäsenenä yli 160 organisaatiota 35 Euroopan maasta. Alun perin perustettu tuomaan yhteen eurooppalaisia sosiaalialan toimijoita, jakamaan tietoa ja edistämään sosiaalipalvelujen laatua ja vaikuttavuutta. ESN Järjestää vuosittain Euroopan Sosiaalipalvelujen konferenssin, joka järjestetään 26.–28.6.2024 Antwerpenissa Belgiassa, teemana Co-creating future social services.  

Lisätietoa verkostosta European Social Network | Home (esn-eu.org) 

Lisätietoja:

Anu Kamau

TKI-asiantuntija