Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys, Uutiset

Centria ja Pyhäjärven Callio kaupallistavat kaivosalan ja maanalaisen rakentamisen MineTRAIN-koulutuksia

Pyhäjärven Callio ja Centria-ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen MineTRAIN-brändin mukaisten täydennyskoulutusten kaupallistamisesta ja edelleen kehittämisestä.

Centria-ammattikorkeakoulu jatkokehittää uusia koulutuspaketteja yhteistyössä koulutusverkostonsa kanssa ammattilaisille ympäri maailmaa. Koulutuksissa hyödynnetään Pyhäsalmen kaivoksella sijaitsevaa Pyhäjärven Callion yritysaluetta, jossa maanalainen louhinta on loppumassa kesäkuussa 2022. Alueella sijaitseva Pyhäsalmen kaivos on Euroopan syvin perusmetallikaivos (+1447 m) ja sisältää yli 150 km pitkän kaivostunneliverkoston sekä maanalaiset tilat, joka soveltuu erityisen hyvin kaivostekniikan ja maanalaisen rakentamisen tulevaisuuden koulutustarpeisiin.

Syksyllä 2022 käynnistyvien MineTRAIN-koulutusten ainutlaatuisuus piilee siinä, että Pyhäsalmen kaivoksen moderni ympäristö ja huipputekniset ratkaisut mahdollistavat koulutuskokonaisuuksien toteutuksen monitieteellisesti keskittyen koko kaivoksen elinkaareen mineraalivarojen etsinnästä, kaivoksen suunnittelusta, kaivostoiminnasta ja malmin rikastamisesta aina kaivoksen sulkemiseen saakka.

Lisätietoja

Kirsi Vuotila

Opintoasiainpäällikkö