Siirry sisältöön
Uutiset

Centria mukana Astetta Alemmas -kampanjassa

Centria-ammattikorkeakoulu on mukana Motivan organisoimassa Astetta alemmas -kampanjassa, jossa kannustetaan suomalaisia organisaatioita ja yksityishenkilöitä tarkastelemaan omaa energiankäyttöään sekä tekemään energiaa säästäviä toimia. Kampanjan tavoitteena on saada aikaan pysyvästi alhaisempi energiankulutus.

close up person wearing and put on warm wool socks on cold winter day

Centria on sitoutunut kampanjaan konkreettisilla toimenpiteillä. Kaikkien kampusten sisälämpötilaa on laskettu yhdellä asteella, ja käyttöveden lämpötilaa lasketaan 58 asteesta 55 asteeseen. Henkilöstön työmatkoihin ja matkustamiseen suhtaudutaan tapauskohtaisesti harkiten.

Centrian opiskelijakunta Copsa kampanjoi syyskauden aikana erityisesti TikTokissa julkaisemalla energiansäästöön kannustavia ja opastavia videoklippejä.

Kampanja käynnistyi 10.10. ja jatkuu koko lämmityskauden. Centrian kampuksilla ja somekanavissa kampanja tulee olemaan esillä koko kampanja-ajan.

Astetta alemmas -kampanja toteutetaan Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyönä. Mukana kampanjassa on satoja suomalaisia organisaatioita, kuntia, oppilaitoksia, asunto-osakeyhtiöitä sekä yksityishenkilöitä.

Lisää energiansäästövinkkejä Motivan kampanjasivuilla: www.astettaalemmas.fi