Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Centria tarjoaa EMC-testauspalvelua sähkölaitteiden valmistajille ja maahantuojille

Sähkölaitteiden on täytettävä EU:n tai muun markkina-alueen vaatimat standardit ennen kuin niitä voidaan myydä EU:n alueella. Tästä syystä kaikkien sähkölaitteiden on vastattava sähkömagneettista yhteensopivuutta koskevaa EMC-direktiiviä.

Suunnitteletko uutta laitetta markkinoille tai tuotko maahan uusia laitteita? Me Centriassa huolehdimme laitteiden EMC-testauksesta, jotta voitte varmistua laitteiden häiriön siedosta ja häiriöpäästöistä. Käytössämme on ajanmukainen ja luotettava testauskalusto. Olemme erikoistuneet myös ajoneuvoihin liitettävien laitteiden testauksiin. 

Centrian EMC-laboratoriossa Ylivieskassa on useita testauslaitekokonaisuuksia, joista uusin sisältää jännitteenaleneman testauslaitteiston, EFT-testauslaitteen sekä Surge-testin (syöksyaalto laitteen).   

Näillä testeillä simuloidaan normaalissa sähköverkossa tapahtuvia erilaisia muutoksia. Surge-testissä sähköaalto saattaa näkyä korkeana sähköpiikkinä esimerkiksi ukkosella, EFT-testillä taas simuloidaan sähköverkossa kytkinlaitteiden aiheuttamia häiriöitä. Laitekokonaisuudella tehdään myös jännitteenalenema-testejä, jotka osoittavat sähköverkossa tapahtuvia mahdollisia katkoksia tai alenemia.  

Halutessaan asiakas voi osallistua laitteensa testaustapahtumaan. Palvelemme teitä nopeasti ja joustavasti. Ammattitaitoinen ja kokenut henkilökuntamme auttaa mahdollisten EMC-ongelmien ratkaisuissa. 

Lisätietoja:

Jani Rättyä

Palvelupäällikkö