Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Centria vahvistaa robotiikan ja pintakäsittelyn osaamista

Projektipäällikkö Jenni Helander pitää työn monipuolisuudesta Centriassa.

TKI-asiantuntija Jenni Helander viihtyy hanketyössä. Kuva: Marika Hautala

Kun Centrialle haettiin viime keväänä pintakäsittelyn osaajaa, päätti nykyisin TKI-asiantuntijana toimiva Jenni Helander ilmoittautua hakuprosessiin. Opiskellessaan tuotantotalouden insinööriksi oli Helanderille syntynyt käsitys Centriasta kivana työpaikkana, jossa pääsee tekemään monipuolista työtä. Uutta osaamista organisaatioon tuovan Helanderin työtehtäviä ovat olleet elokuusta lähtien projektipäällikkyys eRoboSpray-hankkeessa ja asiakkaiden pintakäsittelytestaukset Centrian palvelutoimintana.

– Hankemaailma on tuttu aikaisemmista työkuvioista, kertoo Helander.

Lukion jälkeen Helander piti pari välivuotta toimien uintivalvojana. Tuotantotalouden insinööriopinnot hän aloitti Centria-ammattikorkeakoulussa vuonna 2014 ja työllistyi opintojen jälkeen Centrian koordinoimaan tietoturvahankkeeseen. Myöhemmin Helander jatkoi työuraa Scanfil Oyj:ssä ja NIHAK ry:ssä. Työnteon ohessa jatkuivat myös tuotantotalouden opinnot Oulun yliopistossa. Siellä lopputyön aiheeksi valikoitui mikroyrittäjien kansainvälistyminen. Helanderin erityinen kiinnostuksen kohde on ollut jo opiskeluajoilta lähtien data-analytiikka, johon hän aikoo syventyä lisää nykyisessä työssään.

Helander voi sanoa jo nyt viihtyvänsä Centriassa hyvin.

– Parasta ovat innostuneet ihmiset ja tekemisen meininki. Talossa on hyvä työilmapiiri ja saa olla mukana monenlaisessa, painottaa Helander, joka on ehtinyt edustaa Centrian TKI-toimintaa jo Alihankintamessuilla ja Centria Open -tapahtumassa.

– Opiskelijoita on tulossa lähiaikoina myös robotiikkalaboratorioon tutustumaan. Kiva kun pääsee kertomaan nuorille työstään, Helander iloitsee.

Vapaa-aika sujuu myös aktiivisesti.

– Tykkään liikkua paljon, mikä on työlle vastapainoa. Harrastan salibandya ja golfia sekä monipuolisesti muuta liikuntaa. Viime aikoina vapaa-aika on kulunut omakotitaloprojektin parissa asuinpaikkakunnalla Nivalassa, Helander vielä lisää.

Lisätietoja

Jenni Helander

TKI-asiantuntija