Siirry sisältöön
Uutiset

Centria valtakunnan ykkössijalla opiskelijatyytyväisyydessä

Centria-ammattikorkeakoulusta vuonna 2023 valmistuneet opiskelijat arvioivat saamansa koulutuksen Suomen parhaaksi valtakunnallisessa valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä. Myös vuoden aikana valmistuneiden määrä kasvoi.

Opiskelijoita kävelee nauraen Neristanissa Kokkolassa

Centria-ammattikorkeakoulu menestyi jälleen hyvin ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa vertailussa opiskelijatyytyväisyydessä. Valmistuvilta opiskelijoilta kerättävässä palautteessa (Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekysely, AVOP, ennakkotiedot) Centrian AMK-opiskelijat arvioivat koulutuksensa Suomen parhaaksi. Centria sijoittui kolmen parhaan joukkoon jopa yhdessätoista kategoriassa kahdestatoista.

Erityisesti liiketalouden AMK-opiskelijat arvioivat Centrian parhaaksi paikaksi opiskella, mutta myös muiden alojen opiskelijat arvioivat opetuksensa kansalliseen kärkikastiin. Opiskelijat ovat erityisesti tyytyväisiä Centrian opetukseen, oppimisympäristöihin, työelämäyhteyksiin, monikulttuurisuuteen sekä opiskelijan tukipalveluihin.

Centrian maisteritasoisen ylemmän ammattikorkeakoulun (YAMK) opiskelijat olivat selkeästi valtakunnan tyytyväisimpiä, antaen Centrialle arvosanan 6,1. Toiselle sijalle yltänyt Seinäjoen ammattikorkeakoulu sai kokonaisarvosanan 5,9.

Centria on useana aiempana vuonna ollut kärkisijoilla palautteissa.

− Valmistumisvaiheen palautteen korkea taso kertoo pitkäjänteisestä kehittämistyöstä opiskelijoiden hyväksi. Henkilöstömme on ammattitaitoista ja sitoutunutta opiskelijoiden opettamiseen ja ohjaamiseen kohti laadukasta tutkintoa ja työelämää, toteaa Centrian opetusjohtaja Jari Isohanni.

Centria-ammattikorkeakoulu kasvatti vuonna 2023 tutkintojen määrää merkittävästi suhteessa valtakunnan tasoon. Keskimäärin ammattikorkeakoulujen tutkintomäärät kasvoivat edellisestä vuodesta noin 5 % Centrian kasvun ollessa 22 %. Centriasta valmistui viime vuonna 625 AMK-tutkinnon suorittanutta opiskelijaa, mikä on 114 enemmän kuin vuonna 2022. Maisteritasoisia ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita valmistui Centriasta 92, kun vuonna 2022 valmistuneita oli 67.

Vuosittaisessa valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille suunnatussa AVOP-kyselyssä opiskelija arvioi ja antaa palautetta toteutuneesta koulutuksesta. Vuoden 2023 kyselyn ennakkotiedot on julkaistu opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen ylläpitämässä Vipunen-tilastopalvelussa. Kyselystä saatuja tuloksia käytetään koulutuksen kehittämisessä ja toiminnan suunnittelussa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

Lisätietoja

Jari Isohanni

Koulutusalapäällikkö, tieto- ja viestintätekniikka / Johtaja (opetus)


Kirsi Vuotila

Opintoasiainpäällikkö