Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys, Uutiset

CENTRIAN TKI-TOIMINTA YLSI JÄLLEEN ENNÄTYSTULOKSEEN

TKI-toiminnan koko ja ulkopuolisen rahoituksen osuus kasvoivat Centriassa.

Centrian tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI) on ollut vuosikymmenten ajan vahvaa opetuksen rinnalla. Pienestä koostaan huolimatta organisaatio pärjää hienosti Suomen ammattikorkeakoulujen keskinäisessä vertailussa. Centrian TKI-toiminta ylsi jälleen ennätystuloksiin edellisiin vuosiin verrattuna. Menestyksekästä TKI-toimintaa voidaan määrällisesti mitata ainakin organisaation, hankemäärän ja ulkopuolisen rahoituksen kasvulla. 

Centrian TKI-johtaja Marko Forsell avaa kasvulukuja seuraavasti: − Henkilöstön lukumäärä Centrian TKI-toiminnassa on tällä hetkellä 140 työntekijää. Onnistuneiden hankehakujen ansiosta olemme voineet palkata TKI-työhön 11 uutta centrialaista viimeisten kuukausien aikana.  

Centrian TKI-toiminnan kokonaisvolyymi ylsi edellisen tilikauden aikana 11,2 miljoonaan euroon, josta ulkopuolisen rahoituksen osuus oli 8,2 miljoonaa euroa. Vuoteen 2022 verrattuna ulkopuolisen rahoituksen osuutta onnistuttiin kasvattamaan 21 prosenttia. Maamme ammattikorkeakoulujen ulkopuolisen rahoituksen yhteispotista (163 M€) Centria keräsi viiden prosentin osuuden.  

− Voimme todeta, että TKI:mme on suhteessa kokoomme kaksi ja puoli kertaa laajempi. Tämä merkitsee, että vaikka vastaamme vain noin 2 prosentista ammattikorkeakoulujen tutkinnoista, TKI-toiminnan osalta osuutemme on 5 prosenttia, Forsell toteaa tyytyväisenä.  

Onnistuneiden hankehakujen ansiosta olemme voineet palkata TKI-työhön 11 uutta centrialaista viimeisten kuukausien aikana.  Voimme todeta, että TKI:mme on suhteessa kokoomme kaksi ja puoli kertaa laajempi.

TKI-johtaja Marko Forsell

Centrian TKI-toiminnan tiimit työskentelevät tällä hetkellä 84 hankkeen parissa digitalisaation, tuotantoteknologian, kemian ja biotalouden sekä yrittäjyyden ja hyvinvoinnin eri osa-alueilla. Hankkeista 11 on käynnistynyt tämä vuoden puolella.   

− Odotamme tällä hetkellä 35 hankehakemuksen rahoituspäätöksiä, Forsell kertoo. 

Hanketoiminnan lisäksi Centria TKI tarjoaa monipuolisia koulutus- ja kehittämispalveluja tukemaan asiakkaiden tuotekehitystä, yrittäjyyttä, liiketoiminnan kehittämistä ja kansainvälisyyttä. Koko Centrian TKI-toiminta tähtää toiminta-alueensa kilpailukyvyn parantamiseen ja ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseen.  

 − Centria on kaikkia alueen toimijoita varten; mikro- ja pk-yrityksistä suuryrityksiin sekä julkiselle että kolmannelle sektorille. Ratkaisuja etsitään ja kehitetään niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti laajan asiantuntijajoukon ja monipuolisten laboratoriolaitteistojen avulla, Forsell toteaa. 

Lisätietoja:

Marko Forsell

Vararehtori (tki)