Siirry sisältöön
Ajankohtaista opiskelijoille

Centriassa on otettu käyttöön WIHI – opinnäytetöiden ohjausjärjestelmä

Centriassa on käytössä opinnäytetöiden ohjausjärjestelmä Wihi. Se on otettu käyttöön tänä syksynä.

Wihi löytyy Pepistä symbolia W klikkaamalla. Tarkemmat tiedot ja ohjeet Wihin käytöstä löytyy päivitetystä opinnäytetyöohjeesta https://libguides.centria.fi/yhteinenoppariohje. Opinnäytetyöohjeen osoite on muuttunut, joten se kannattaa päivittää omiin tietoihin.

Wihissä opinnäytetyöprosessi alkaa opiskelijan aihe-ehdotuksella, jonka koordinaattori (Koulutusalapäällikkö tai hänen valtuuttamansa henkilö) hyväksyy ja sitoo opinnäytetyöprojektiin ohjaajan/ohjaajat ja tarkastajan. Tarkastaja on kielten tai viestinnän opettaja. Ohjaukseen liittyvä dokumentaatio tapahtuu Wihi-järjestelmässä. Jo aloitetut opinnäytetyöt tehdään vanhalla mallilla, jollei ohjaaja muuta neuvo.

Plagioinnintarkistus järjestelmä on myös muuttunut, käytössä on nyt Turnitin. Opinnäytetyösopimusreppu on myös otettu käyttöön Centriassa. Theseuksessa on käytössä uutena käyttörajattukokoelma niille opinnäytetöille, joita tekijä ei halua avoimesti luettavaksi kokonaan. Käyttörajatun kokoelman töistä avoimesti näkyvät metatiedot kuten tekijä, työn nimi ja tiivistelmä. Käyttörajattuun kokoelmaa on pääsy Centrian verkossa olevilta koneilta.