Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

DropIn-tapahtuma avasi ikkunan Centrian tutkimus- ja kehitystyöhön

Centrian DropIn-tapahtumassa tutustuttiin muun muassa tekoälyyn ja sen tuomiin mahdollisuuksiin.

Centria tutkimus ja kehitys järjesti DropIn-tapahtuman Ylivieskan kampuksella 5. lokakuuta. Tapahtuman tavoitteena oli avata ovet yhteistyökumppaneille ja tarjota mahdollisuus tutustua Centrian monipuoliseen tutkimustoimintaan. 

TKI-tiimien tutkimusryhmät esittelivät kävijöille omaa osaamistaan ja hankkeitaan. Kävijät saivat mahdollisuuden tutustua monipuolisiin laitteistoihin ja teknologioihin, jotka ovat olennainen osa Centrian tutkimus- ja kehitystoimintaa.  

Tapahtuman alussa digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija Antti Merilehto kertoi tekoälyn vaikutuksesta arkeen ja työelämään käytännön esimerkkien kautta. Hänen mukaansa maamme menestyksen kannalta meillä ei ole varaa jättää käyttämättä tekoälyn tarjoamia työkaluja, jotka voivat parantaa tuottavuuttamme. On jo olemassa tutkimustietoa, jonka mukaan tekoälyn tuoma tuottavuuden parannus olisi joissain tehtävissä jopa 14 prosenttia. 

Merilehto ei kuitenkaan korosta tekoälyn kaikkivoipaisuutta, vaan pitää sitä ennemminkin työntekoa tehostavana elementtinä, jonka avulla voidaan lisätä kilpailuetua ja säästää aikaa. Tekoäly herättää yhteiskunnassamme vielä paljon pelkoja ja kysymyksiä. Merilehto ehdottaakin lääkkeeksi tietoon pohjautuvaa avointa keskustelua siitä, mitä pelkoja tekoälyn hyödyntäminen aiheuttaa. 

Tapahtuman tunnelma oli innostava ja se tarjosi loistavan tilaisuuden verkostoitumiseen ja uusien ideoiden syntymiseen.  

Katso alta kuvat päivän tunnelmista!

Kuvaajat: Markus Kunelius & Ella Himanka

Lisätietoja

Marko Forsell

Vararehtori (tki)