Fäboda kiinnostaa – alueen tulevaisuutta koskeva kysely sai miltei 700 vastausta
Fäboda on suosittu ulkoilualue noin 10 kilometrin päässä Pietarsaaresta. Alue tunnetaan hiekkarannoistaan, kallioistaan ja kävelypoluistaan, jotka ovat sekä paikallisten että vierailijoiden suosikkiulkoilukohteita eri vuodenaikoina.
Centria-ammattikorkeakoulun ja Nanoq ry:n yhteistyöhanke Fäbodan tavoitteena on muun muassa kehittää Fäbodaa vastuullisesti ja kestävästi sekä nostaa esiin alueen kulttuuriperintöä ja ainutlaatuista luontoa.
Hankkeen tavoitteena on myös lisätä hyvinvointia, edistää yhteisöllisyyttä ja torjua yksinäisyyttä. Hankeaikana järjestetään työpajoja, talkoita ja taideprojekteja asukkaiden osallistamiseksi. Hankkeen ensimmäisenä tapahtumana on lauantaina 17.5. järjestettävät siivoustalkoot.
Hankkeen projektipäällikkö Sven Söderholm Centriasta kertoo, että kyselyyn tulleiden vastausten perusteella alueen asukkaat ovat innokkaita osallistumaan vastaavanlaisiin talkoisiin.
– Saimme alueen tulevaisuutta koskevaan kyselyyn miltei 700 vastausta. Se kertoo siitä, että alue ja sen tulevaisuus kiinnostavat. Järjestämme 17.5. säävarauksella siivoustalkoot, ja tavoitteena on siivota alue roskista ja ylläpitää sillä tavalla alueen ainutlaatuista luontoa. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita!
Söderholm kertoo, että hankkeen tavoitteena on myös saattaa yhteen paikalliset yhdistykset ja yritykset yhteistyössä seudun asukkaiden kanssa tekemään yhteistyötä ja luomaan verkoston, joka tukee alueen pitkäjänteistä kehitystä.
– Näkyvyyden saamiseksi olemme luoneet Instagramiin ja Facebookiin Our Fäboda -tilit, joiden kautta pääsee ottamaan osaa ajankohtaisiin asioihin. Tulemme lähitulevaisuudessa myös järjestämään logokilpailun, jossa haemme Fäbodan alueelle sopivaa logoa. Hankkeen ajankohtaisista asioista viestitään myös Centria TKI:n sosiaalisen median kanavilla. Kannattaa siis pitää silmät ja korvat avoinna, Söderholm vinkkaa.
Lisätietoa löytyy myös hankkeen verkkosivulta: https://net.centria.fi/hanke/faboda/
Fäboda-hanke toteutetaan EU:n maaseuturahaston tuella, Aktion Österbottenin Leader-rahoituksen kautta.