Siirry sisältöön
Euroopan aluekehitysrahasto 2014-2020 logo Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo Pohjois-Pohjanmaan liiton logo

eRoboSpray

Hankkeen ytimessä on robotisoidun pintakäsittelyn osaamisen, ketterien ohjelmointitapojen sekä demonstraatioiden tulosten siirto yrityskentälle hyödyntäen virtuaali- ja etäteknologioita.

Toimiala: Tuotantoteknologia

Projektin kesto: 1.4.2022-31.8.2023

Toiminta-alue: Pohjois-Pohjanmaa

Rahoittajat: Euroopan aluekehitysrahasto
Pohjois-Pohjanmaan liitto

Projektipäällikkö: Jenni Helander

Hankkeen ytimessä on robotisoidun pintakäsittelyn osaamisen, ketterien ohjelmointitapojen sekä demonstraatioiden tulosten siirto yrityskentälle hyödyntäen virtuaali- ja etäteknologioita. Hanke tuottaa etäteknologiaa hyödyntävän toimintamallin, jonka avulla aikaisemmin toteutettujen uusien teknologioiden demonstraatiot sekä hankkeessa tutkittavat ketterät ohjelmointiteknologiat saadaan vahvasti siirtymään yrityksiin soveltuviksi työkaluiksi niiden oman kehitystyön tueksi.

Toimintamallin avulla pintakäsittelyrobotteja voidaan ohjelmoida ketterästi etäohjelmoinnin avulla ja joka huomioi pintakäsittelymuuttujien vaikutukset etäohjelmointivaatimuksiin.

Hankkeen tuloksena uudet ohjelmointiteknologiat ovat helposti ja laajasti hyödynnettävissä sekä pintakäsittelyprosessihallinnan ymmärrystä on riittävästi oikeassa paikassa.


Ota yhteyttä

Jenni Helander

TKI-asiantuntija