Siirry sisältöön
Euroopan sosiaalirahasto 2014-2020 logo Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo ELY-keskuksen logo

Export Expert – Connecting talent with opportunities

Export Expert -hankkeessa kartoitetaan yritysten vientiin ja kansainvälistymiseen liittyviä työvoiman tarpeita sekä avustetaan yrityksiä kansainvälisten osaajien rekrytoinnissa.

Toimiala: Yrittäjyys ja hyvinvointi

Projektin kesto: 01.12.2021 – 30.06.2023

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa / Pohjanmaa / Pohjois-Pohjanmaa

Rahoittajat: Euroopan sosiaalirahasto
Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Projektipäällikkö: Lyydia Märsylä

Hankkeen taustaa

Centria-ammattikorkeakoulu tuottaa erinomaisia kansainvälisiä osaajia, joiden potentiaalia ei saada alueella hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla. Kansainvälisellä osaajalla on laajaa osaamista toisesta kulttuurista ja tätä tulee hyödyntää kasvun mahdollistajana erityisesti vientiyrityksissä.

Export Expert -hankkeessa kartoitetaan yritysten vientiin ja kansainvälistymiseen liittyviä työvoiman tarpeita sekä avustetaan yrityksiä kansainvälisten osaajien rekrytoinnissa. Tavoitteena on luoda malli kansainvälisten osaajien työllistämiseksi Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla kehittäen liiketalouden ja tekniikan opiskelijoiden työllistettävyyttä sekä valmentaen yrityksiä hyödyntämään kansainvälisiä osaajia. Hankkeessa edistetään koulutuksesta työelämään siirtymistä kohtauttamalla alueen yritykset ja kansainväliset opiskelijat.

Hankkeen tavoitteet

Tavoite 1. Vahvistetaan korkeakoulu-yritysyhteistyötä kv-osaajien työllistämiseksi alueelle.

Tavoite 2. Luodaan valmennusmalli kv-osaajien työllistymisen edistämiseksi sisältäen kv-osaajien urasuunnittelun, integroitumisen työelämään ja kielitaidon kehittymisen.

Tavoite 3. Lisätään vuoropuhelun kautta kv-rekrytointiosaamista alueen yrityksissä sekä huomioidaan monimuotoisuuden tarpeet osana työelämää.

Toiminta pähkinänkuoressa

Ajankohtaista

Lukumanu Iddrisu workshop / Hacking your way to the Finnish labor market 13.10.

Lukumanu Iddrisu’s workshop guides participants on how to appropriately network, build relationships and validate their value to Finnish industry players to maximize their job seeking prospects.

  • 14.9. klo 13.30–15 tila 158 Job Seeking in Finland
  • 11.10. klo 13.30–15 tila 158 Mapping Your Skills and Competences
  • 25.10. klo 13.30–15 tila 158 Multicultural Working Environments
  • 1.11. klo 13–14 tila 158 Prepairing for Job internview
  • 1.12. klo 13.30-15 tila 158 CV Clinic

Centrian opiskelijat Vy Trihn ja Milla Hannila ovat lähdössä syyskuussa tandemharjoitteluun FinFami Pohjanmaa ry:lle. Tandemharjoittelu on Export Expert -hankkeessa käytössä oleva harjoittelumuoto, jossa suomalainen opiskelija ja kansainvälinen opiskelija lähtevät yhdessä harjoitteluun samaan yritykseen. Tällöin opiskelijat saavat tukea toisistaan ja kynnys tarjota harjoittelu kv-opiskelijalle madaltuu.

Millan työtehtäviin FinFamilla tulee kuulumaan virkistystapahtumien suunnittelu, järjestäminen ja toteuttaminen, omaiskahvilassa työskentely, ryhmien ohjaaminen sekä materiaalien etsiminen ja kehittäminen liiton vapaaehtoisille. Vyn tehtävät liittyvät liiton näkyvyyden kehittämiseen. Tämä sisältää nettisivujen ja markkinoinnin kehittämistä kuten somesisältöjen suunnittelua ja toteuttamista. Opiskelijat tulevat tekemään paljon myös yhteistyötä.

Milla Hannila ja Vy Trihn

Mediapankki

Teetkö yhteistyötä kanssamme ja haluaisit kertoa siitä somekanavillasi? Ohessa käyttöösi valmiit kuvat, joita voit hyödyntää viestinnässä.


Ota yhteyttä

Lyydia Märsylä

Asiantuntija (Export Expert -projektipäällikkö)

0405685126

Kokkola