Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan liitto logo

KOE – Kasvun, osaamisen ja elinvoiman Keski-Pohjanmaa

Hankkeen tavoitteena on osaavan työvoiman saatavuuden edistäminen, TKI-toiminnan tunnettavuuden parantaminen sekä maakunnan muutoskykyisyyden sekä tunnettuuden kasvattaminen.

Toimiala: Yrittäjyys ja liiketoiminta

Projektin kesto: 1.1.2023 – 31.12.2024

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa

Rahoittajat: Keski-Pohjanmaan liitto, alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE)-määräraha

Projektipäällikkö: Sandra Holm

Keski-Pohjanmaan maakunnan kestävän kasvun, kilpailukyvyn sekä elinvoiman tärkeimpiä edellytyksiä on osaaminen. Osaamisen kehittäminen vahvistaa maakunnan kansainvälistymistä sekä veto- ja pitovoimaa. Jatkuva oppimisen mahdollistaminen ja osaamisen kehittäminen, kyvykkyys muuttua, innovaatiot ja luovuus, ovat välttämättömyys kaikelle menestykselle, kasvulle ja kehitykselle.

Kasvun, osaamisen ja elinvoiman Keski-Pohjanmaa – hankeen (KOE-hanke) tavoitteena on osaavan työvoiman saatavuuden edistäminen, alueellisen TKI-toiminnan kilpailukyvyn ja tunnettavuuden parantaminen sekä maakunnan muutoskyvykkyyden ja veto- ja pitovoiman kehittäminen kasvattamalla maakunnan tunnettavuutta ja kehittämällä maakunnan brändiä.

Hankkeen toiminta

Vastaa kyselyyn ja kerro, miten voisimme palvella sinua ja organisaatiotasi paremmin.

KOE-hankkeessa mukana olevat koulutusorganisaatiot, Centria-ammattikorkeakoulu Oy, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedu ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius pyrkivät tällä kyselyllä saamaan ajantasaista tietoa Keski-Pohjanmaan alueen organisaatioiden koulutus-, tutkimus- ja kehitystarpeista. Kysymme myös toiveitasi erilaisista yhteistyömuodoista sekä ajatuksiasi siitä, millaisella viestinnällä tavoittaisimme sinut paremmin. Toivomme vastauksia kaikilta organisaatiotasoilta, jotta saamme käsityksen niin organisaatioiden arkipäivän haasteista ja tarpeista kuin pitkän aikavälin tavoitteistakin.

Alueen koulutusorganisaatioilla on laajaa asiantuntemusta ja osaamista eri aloilla. Yhteistyö näiden organisaatioiden kanssa tarjoaa alueen yrityksille ja muille organisaatioille mahdollisuuden hyödyntää tätä osaamista ja koulutusorganisaatioiden resursseja omiin tarpeisiinsa. Samalla työnantajatahot voivat edesauttaa merkittävästi osaavan työvoiman jäämistä alueellemme sekä tukea uusien osaajien sujuvaa siirtymistä työelämään.

Vastaamalla kyselyyn autat meitä suunnittelemaan tulevaisuuden koulutus-, tutkimus- ja kehityspalveluita, jotka vastaavat alueen työnantajien tarpeisiin. Osallistumalla olet myös osaltasi rakentamassa vahvempaa ja paremmin kohdennettua yhteistyötä alueen toimijoiden kesken.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kysely on avoinna marraskuun 2024 loppuun saakka.

  • Keski-Pohjanmaan liitto
  • Centria-ammattikorkeakoulu
  • Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä
  • Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Logot: Keski-Pohjanmaan liitto, Jyväskylän yliopisto, Centria, KPEDU

Pääpartnerin projektipäällikkö:

Petri Partanen

Keski-Pohjanmaan Liitto

Puh. 040 139 7753

petri.partanen@keski-pohjanmaa.fi

Lue lisää KOE-hankkeesta muiden osatoteuttajien sivuilla:

Keski-Pohjanmaan liitto, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius


Ota yhteyttä:

Sandra Holm

TKI-asiantuntija