Siirry sisältöön
Euroopan aluekehitysrahasto 2014-2020 logo Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo Pohjois-Pohjanmaan liiton logo
Vihreä cobot

MOCOXR – digitalisaation työkaluilla pk-yritykset kasvuun

Toimiala: Tuotantoteknologia

Projektin kesto: 1.9.2021-30.6.2023

Toiminta-alue: Pohjois-Pohjanmaa

Rahoittajat: Euroopan aluekehitysrahasto
Pohjois-Pohjanmaan Liitto

Projektipäällikkö: Sakari Pieskä

Hankkeessa tutkitaan ja kehitetään yritystarpeiden analysoinnin pohjalta innovatiivisia tapoja soveltaa kehittyneitä digitaalisia teknologioita, kuten mobiilirobotiikkaa, yhteistyörobotteja (cobotteja) ja laajennetun todellisuuden (XR) teknologiaa esim. tuotannollisissa ympäristöissä ja varastoissa.


Hankkeen tavoitteena on tuottaa ja välittää tietoa uusien teknologioiden hyödyntämismahdollisuuksista alueen pk-yrityksille, ja siten edistää teollista digitalisaatiota yritysten liiketoiminnassa. Tavoitteena on myös yhdistää tulevan sukupolven digiosaajia teollisen yrityselämän kanssa digitaalisten tuotantoratkaisujen käyttöönotossa. Hankkeessa järjestetään työpajoja ja seminaareja, jotka toimivat verkostoitumistilaisuutena pk-yrityksien ja uuden teknologian osaajien välillä.

Hanketta rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

REACT-EU (Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of Europe) tukee koronapandemian aiheuttamien vahinkojen korjaamista. REACT-EU-rahoituksella luodaan pohjaa talouden vihreälle, digitaaliselle ja palautumiskykyä tukevalle elpymiselle. (lähde: https://www.rakennerahastot.fi/react-eu)

Mitä ovat eksoskeletonit ja soveltuvatko ne teollisuuden työtehtäviin? Päätimme ottaa asiasta selvää järjestämällä neljän päivän mittaisen eksoskeleton työpajan yhteistyössä lähialueen yritysten ja eksoskeletonien toimittajien kanssa. Mukana Pro Estore Oy, Eka-Sorvaus OY, Champion Door OY ja Betker OY. Kiitokset aktiivisesti mukana olleille yrityksille ja tuotteiden lainaamisesta työpajaa varten Meditas OY, Exo Finland sekä Hilti.


Ota yhteyttä

Sakari Pieskä

Yliopettaja (tuotantotalous) / Tutkimusyliopettaja

0444492564

Ylivieska