Siirry sisältöön
ELY-keskuksen logo
Neljä henkilöä työpajassa. Heidän edessään on valkotaulu, jolle on kiinnitetty monia värikkäitä post-it-lappuja. Yksi nainen seisoo ja näyttää liimaavan lapun taululle, kun taas toiset kolme henkilöä istuvat pöydän ääressä. Pöydällä näkyy myös kahvikuppeja ja kyniä. Heidän ilmeensä ja eleensä vaikuttavat myönteisiltä ja osallistuvilta.

PK-yritysten TKI-polku

Polulla edistetään kasvua ja arvoverkostojen rakentumista yli toimiala- ja maakuntarajojen.

Toimiala: Yrittäjyys ja liiketoiminta

Projektin kesto: 1.1.2024 – 31.12.2025

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa

Rahoittajat: Keski-Suomen ELY

Projektipäällikkö: Johanna Hautamäki

Projektipäällikön terveiset:

Tavoitteemme on tukea mikro- ja PK-yrityksiä Länsi-Rannikolla (Kokkola-Vaasa-Turku-alueella) aloittamaan ja laajentamaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa (TKI) sekä edistämään yhteistyötä alueen ammattikorkeakoulujen ja muiden aluekehitystoimijoiden kanssa.

Hankkeessa pyrimme:

Kehitämme hankkeen aikana viiden kuukauden mittaisen TKI-polkuvalmennuksen, joka toteutetaan kahdesti vuosina 2024–2025. Valmennukseen valitaan Kokkolan ja Pietarsaaren alueilta 30 yritystä, jotka saavat osallistua maksuttomaan asiantuntijavalmennukseen. Ensimmäiset osallistuvat yritykset on valittu jo vuoden 2023 lopussa, ja loput yrityksen tullaan valitsemaan kevään 2024 aikana aktiivisten hakijoiden joukosta.

TKI-polulla tarjoamme asiantuntijatukea muun muassa palvelumuotoilussa, digitalisaatiossa, verkostoitumisessa, kansainvälistymisessä ja rahoitusmahdollisuuksissa.

Jotta polku vastaisi yritysten tarpeita, otamme syksyllä 2024 alkavalle polulle osallistuvat yritykset jo kevään aikana mukaan valmistelemaan polun sisältöä.


Jos mielenkiintosi heräsi, ota rohkeasti meihin yhteyttä!

– Johanna Hautamäki
#tämäkinontkityötä


PK-yritysten TKI-polku -hankkeen tavoitteena on auttaa länsirannikon alueen PK-yrityksiä lisäämään TKI-toimintaa sekä yhteistyötä ammattikorkeakoulujen ja muiden TKI-toimijoiden kanssa.

Hankkeessa edistetään hallituksen tavoitetta nostaa TKI-menot 4 %/BTK vuoteen 2030. Tavoitteeseen päästään kehittämällä TKI-polku-malli, jolla AMK:t voivat yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa tukea TKI-kasvua yrityksissä. Tuloksena yritysten kynnys TKI-toimintaan ja ulkopuolisen rahoituksen hakuun, madaltuu. Polulla edistetään kasvua ja arvoverkostojen rakentumista yli toimiala- ja maakuntarajojen. Polku dokumentoidaan ja jaetaan sähköisessä muodossa avoimesti käytettäväksi.

Hanke toteutetaan Vaasan ammattikorkeakoulun, Centria-ammattikorkeakoulun ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyönä.


Ota yhteyttä

Johanna Hautamäki

TKI-asiantuntija