Siirry sisältöön
Euroopan aluekehitysrahasto 2014-2020 logo Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo Keski-Pohjanmaan liitto logo
Hoitaja ja vanhus tarkastelevat tablettitietokonetta

RoboSote

Teknologiaratkaisuja sote-alalle

Toimiala: Yrittäjyys ja liiketoiminta

Projektin kesto: 1.9.2019-31.3.2023

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa

Rahoittajat: Euroopan aluekehitysrahasto
Keski-Pohjanmaan Liitto

Projektipäällikkö: Heidi Hintsala

RoboSote logo

Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamassa RoboSote-hankkeessa on kaksi osiota: kehitys- ja investointihanke.

Tärkeä osa RoboSotea on toteuttaa käytännön teknologiakokeiluja. Testaamme ratkaisuja arki- ja hoivatoimintoihin, vireyden ja toimintakyvyn ylläpitämiseen, kuntoutukseen, asumisen turvallisuuteen, virtuaaliyhteydenpitoon ja etämonitorointiin.

Kokeiltavana on mm.

  • sosiaalisia robotteja
  • kuntouttava interaktiivinen lattia
  • robottilusikka
  • etävastaanotto ja -tulkkaus
  • rauhoittava älytyyny
  • elintoimintojen etämonitorointi
  • lääkeautomaatti
  • muita älysovelluksia

Centria HealthLabin RoboSote-hankkeessa uusien teknologioiden kokeilut erilaisissa aidoissa hoivaympäristöissä Keski-Pohjanmaalla on keskeisessä osassa. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni alueen sosiaali- ja terveysalan yksikkö asiakkaineen saa mahdollisuuden osallistua. Pian jatkamme kanssanne kokeiluja, “Laitekaruselli” pyörähtää käyntiin helmikuun puolessa välin!

Hoivateknologiakokeilut toteuttaa Centria-ammattikorkeakoulun koordinoima RoboSote-hanke ja Centria HealthLab.

Vastaa tästä kyselyyn ilmoittaaksesi kiinnostuksestasi kokeilla laitteita yksikössänne.

Laitekokeilut ajoittuvat helmi-toukokuulle 2022.  Yksi kokeilujakso on kestoltaan noin neljä viikkoa. Kokeilujen alussa työntekijät perehdytetään laitteen käyttöön ja sen päätyttyä pyydämme palautetta kokeilusta. Tarkat aikataulut sovitaan yksikön yhteyshenkilön kanssa. Hoidamme laitekuljetukset ja meihin voi olla yhteydessä kokeilun aikana, mikäli tulee ongelmia tai kysyttävää.

Tämän kyselyn tarkoitus on kerätä sote-toimijoiden toiveita siitä, mitä laitteita haluatte kokeiluun kevään aikana. Pyrimme toteuttamaan tasapuolisesti mahdollisimman monia toiveita. Ma 7.2. mennessä saadut toiveet huomioidaan jo ensimmäiselle laitekokeilukierrokselle (alk. helmikuun puoliväli), mutta toiveita voi esittää aina kolmannen laitekokeilun alkuun asti (huhtikuun ensimmäinen viikko).

Kyselyn lopussa pyydämme palautetta myös toimintamme kehittämisestä varten.

Tutustu hankkeessa kerättyyn ja julkaistuun tietoon:

Olemme olleet esillä myös mediassa:

RoboSote-hankkeen päätyttyä kiitämme yhteistyökumppaneitamme


Ota yhteyttä

Heidi Hintsala

TKI-koordinaattori


Anu Kamau

TKI-asiantuntija


Centrian hyvinvointi- ja terveysteknologia -aihealueella tapahtuu

Ideasta tuotteeksi

Centria HealthLab -seminaarissa keskitytään erityisesti sote- ja hyvinvointialojen tuotekehitykseen, ideoihin ja yrityksiin, mutta tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikkien alojen ideoijat ja kehittäjät. Kohtaamisista poikii uusia ideoita! …

Elämää ja robotiikkaa

Tervetuloa kuulemaan ja kokeilemaan, miten sosiaali-ja terveydenhuollon aloilla hyödynnetään robotiikkaa ja digitalisaatiota! Esillä on laitetoimittajia sekä teknologialähtöisiä palveluita tuottavia julkisia ja yksityisiä toimijoita. Aika ja …

HIPPA-Remoten sisarhankkeet tapasivat Tampereella

Centria HealthLabin väki tapasi Tampereella Metropolia ammattikorkeakoulun ja Tampereen ammattikorkeakoulun Euroopan aluekehitysrahastosta rahoitettujen HIPPA-Remote-sisarhankkeiden henkilöstöä. Tapaamisessa jaettiin kokemuksia hankkeiden etenemisestä ja ideoitiin tulevaa.

Centria HealthLabin verkkosivut avattu

Centria HealthLabin uudet kotisivut on nyt avattu. Käy tutustumassa terveys- ja hyvinvointiteknologian innovaatio-, demonstraatio-, kehitys- ja koulutusympäristöömme ja inspiroidu!