Siirry sisältöön
Business Finland logo

SICu – Kestävä teollinen rakentaminen ja simulointi

Kestävä teollinen rakentaminen ja simulointi (SICu) -tutkimushankkeen tavoitteena on luoda Industry 4.0 mukainen dataohjattu ja simuloitava teollinen toimintamalli kestävän puurakentamisen liiketoimintaprosesseille sekä valmistella sen käyttöönotto rakennusteollisuudessa.

Toimiala: Tuotantoteknologia

Projektin kesto: 1.4.2022 – 31.3.2025

Toiminta-alue: Kansallinen

Rahoittajat: Business Finland, Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelma

https://centria.fi/sicu

Projektipäällikkö: Juho Valkola

Hankkeessa luodaan systeemitason ratkaisu rakentamisliiketoiminnan tuottavuuden, laadun ja ympäristövaikutusten arvioinnin parantamiseksi. Tavoitteeseen edetään vaiheittain määrittelemällä kestävä teollinen toimintamalli ja siihen integroituva digitaalinen kaksonen sekä luomalla toiminnalliset simulaatiot kestävän rakentamisen teollisen toimintamallin validointiin, rakennushankkeiden simulointiin ja osaamisen kehittämiseen.

Tämän lisäksi valmistellaan toimenpiteet kestävän rakentamisen teollisen toimintamallin laajamittaiseen käyttöönottoon ja jalkauttamiseen toimialalla. Kestävän rakentamisen teollinen toimintamalli mahdollistaa uusien skaalautuvien rakennustuoteinnovaatioiden kehittämisen sekä luo perustan rakennusalan digitalisaation kiihdyttämiseen.


Ota yhteyttä

Juho Valkola

TKI-asiantuntija