Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Henkilökunnan hyvinvointia voi seurata ennakoivasti   

Hyvinvointisovelluksen pilotointiin etsitään erilaisia työyhteisöjä.

Etätyöntekijät saattavat helposti tuntea jäävänsä ulkopuolelle työyhteisöstä. Centrian DistanceLAB-hankkeessa kehitetty hyvinvointisovellus Your Day at Distance antaa esihenkilöille tietoa siitä, miten henkilöstö kokee tuen, yhteenkuuluvuuden ja motivaation työssään. Päivittäisen seurannan avulla voi helposti tarkkailla ja reagoida välittömästi mielialan muutoksiin. Tulokset raportoidaan tiimin, ei yksilön tasolla.  

Sovellusta kehittävä Centrian TKI-asiantuntija Ville Peltola kertoo, että: − Etsimme erilaisia työyhteisöjä kokeilemaan sovellusta. Tiimin pilottivaihe ja tulokset ovat maksuttomia ja osallistuvien organisaatioiden käytettävissä pilotin jälkeen. Tuloksia ei julkaista yrityskohtaisesti hankkeessamme, pyydämme vain esihenkilöltä ja henkilöstöltä palautetta testausjakson jälkeen. Kaikki organisaatiot, joilla on etänä työskenteleviä työntekijöitä, ovat tervetulleita liittymään pilottiin. Organisaatio saa tietoa hyvinvoinnista, ja palautteenne avulla voimme kehittää sovellusta edelleen. 

− Your Day at Distance on käytettävissä tietokoneella ja mobiililaitteilla. Etätyöntekijät vastaavat päivittäin muutamiin vaihtuviin hyvinvointiin liittyviin vaihtoehtokysymyksiin, ja lisäksi on mahdollista antaa nimetöntä avointa palautetta. Aina ei tarvitse odottaa kehityskeskusteluja tai työhyvinvointikyselyitä: tämän sovelluksen avulla työnantaja voi hyödyntää tuloksia havaitessaan muutoksia hyvinvoinnissa ja mielialassa reaaliaikaisesti, Peltola toteaa.    

Hyvinvointisovelluksen kehittäminen ja testaus on osa Centrian vetämää kansainvälistä DistanceLAB-hanketta. Hankkeessa kehitetään julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden älykkäitä etätyöskentelytaitoja sekä yrityksen kehittämisen palveluita Itämeren alueella. Hankkeen aikana luodaan hubi, johon kehitetään ja kootaan etänä tarjottavia tukipalveluita yrityksille. Hubin avulla on mahdollista lisätä kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia. Hubissa on esillä malleja muuttaa paikkasidonnainen liiketoiminta kukoistavaksi etäpalveluksi.   

Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin Interreg Baltic Sea Region -ohjelma.  

Projektin kesto: 1.1.2023-31.12.2025  

Lisätietoja Your Day at Distance -sovelluksesta:

Ville Peltola

TKI-asiantuntija

+358401434617

Kokkola


Lisätietoja DistanceLAB-hankkeesta:  

Leena Toivanen

TKI-koordinaattori