Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Itsekuri ja motivaatio – älä jää yksin etätyössä! 

Ideoita ja yhteisöä on nyt tarjolla etätyöläisille: ESR-rahoitteisessa Kestävä etätyö -hankkeessa jatketaan yhteisiä etätyöpäiviä Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.  

Yhteinen etätyöpäivä

Tuleeko siivottua kotona vähemmän, ellei kukaan käy kylässä? Kun sovit jonkun kanssa vierailusta, on ”pakko” siivota, sille tulee selkeä deadline. Samaa taktiikkaa kannattaa käyttää välillä tietotyöläisenä etätyössäkin. Kerro työkavereillesi, milloin ja mitä aiot saada aikaan – kun muut tietävät odottaa jotakin, toimii se sinulle itsellesi motivaattorina.  

Työpaikalla tavoitteita tulee helpommin jaettua ja toisten draivi tehdä työtä tarttuu. Yksin etätyössä ei näe muiden edistymistä eikä työn imu ole automaattista. Siksi kannattaa kertoa tekemisistään, kysellä kuulumisia, sopia yhteisiä ideointitreffejä – älä unohda toisia äläkä unohdu tekemään yksin etätyössäkään. 

Jos työyhteisöösi ei kuulu muita tai kollegoiden kanssa ei ole mahdollista nähdä livenä, kannattaa välillä hyödyntää yhteisöllisiä etätyötiloja tai sopia etätyövierailuista esimerkiksi yhteistyökumppaneiden työpaikoille. Hållbart distansarbete – Kestävä etätyö -hankkeessa kokeillaan yhteisiä kuukausittaisia etätyöpäiviä eri kunnissa Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Hanke tekee yhteistyötä yhdistysten ja kuntien kanssa – jos yhdistyksellänne on tarjota tiloja tai kunnallanne on strateginen tavoite edistää etätyötä ja monipaikkaisuutta, ole yhteydessä ja mietitään yhdessä, miten voimme auttaa.  

Syksyllä Kestävä etätyö -hankkeessa aloitetut yhteiset etätyöpäivät Keski-Pohjanmaalla muuttuvat kuukausittaisiksi ja jatkuvat Silta yhteisöklubilla Kokkolassa joka kuun viimeinen perjantai ja Kälviän aluetoimistolla joka kuun ensimmäinen perjantai.  

Pohjanmaalla seuraavat etätyöpäivät ovat: 15.9. Uusikaarlepyy, 22.9. Pedersöre, 3.10. Vaasa, 4.10. Maalahti.

Tervetuloa!  

Lisätietoa ja seuraavia etätyöpäiviä löytyy osoitteesta www.kestavaetatyo.fi

Konseptia testataan, kehitetään ja jalkautetaan Kestävä etätyö -hankkeessa, jonka toteuttajina ovat ammattikorkeakoulut Centria ja Novia. Hanketta rahoittavat Euroopan maaseuturahasto (Pohjanmaan ELY-keskus), Svenska kulturfonden ja Keskitien säätiö. Projekti kestää 1.8.2021 – 31.12.2023.   

Lisätietoja

Pernilla Howard

TKI-koordinaattori

+358408086649

Pietarsaari


Kati Hyvönen

TKI-asiantuntija

+358505751608

Kokkola