Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Koulutuksia työllisyyden kuntakokeilun henkilöstölle

Centria vastaamassa kentältä kuultuun tarpeeseen.

Centria-ammattikorkeakoulu on mukana Kokkolan ja Kaustisen seutukuntien alueiden työllisyyden kuntakokeiluhankkeessa. Hankkeessa tuetaan Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeiden asiakkaita korkeakoulujen osalta, tavoitteena työvoiman osaamistason nostaminen, työvoiman liikkuvuus sekä työttömien ja työvoiman ulkopuolella olevien siirtyminen työelämään toteuttamalla koulutukseen ja työllistymiseen liittyviä ohjaus-, neuvonta- ja tukipalveluita sekä lyhytkestoisia koulutuksia korkeakouluissa.

Centria järjestää kevään 2023 aikana koulutuksia työllisyyden kuntakokeilun henkilöstölle.

– Vastaamme kentältä kuultuun tarpeeseen, jonka saimme tiedoksi kuntakokeilutoimistolta. Kevään aikana toteutamme koulutuksia erilaisista teemoista, kertoo hankkeen Centrian koordinoinnista vastaava Marja-Liisa Hiironen.

Koulutussarja starttaa torstaina 23.3., jolloin teemana on haastavan asiakkaan kohtaaminen psykologian työkaluin. Huhtikuussa jatketaan saman aiheen parissa, mutta näkökulmana ovat silloin fyysiset työkalut. Toukokuussa käsitellään työtekijöiden omia voimavaroja ja kesäkuun koulutus tarkastelee oman työn muotoilua. Kouluttajiksi ovat tulossa mm. kokeneet ja toivotut asiantuntijaluennoitsijat, psykologi Päivi Montgomery sekä työpäivämuotoilija ja tietokirjailija Aku Varamäki.

Koulutusten asiantuntijaluennoille on mahdollista osallistua myös muita asiasta kiinnostuneita. Asiantuntijaluennon jälkeiset työpajat on tarkoitettu ainoastaan kuntakokeilun henkilöstölle.

Koulutuksen aikataulu

Luennot järjestetään klo 13.15–14.15 Centria-ammattikorkeakoulun osoitteessa Talonpojankatu 2, Kokkola. Kouluttajina toimivat psykologi Päivi Montgomery sekä työpäivämuotoilija ja tietokirjailija Aku Varamäki.

Centria on palvellut hankkeen aikana työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita esim. Dude-työpajan ja matalan kynnyksen opinto-ohjauksen avulla sekä järjestämällä koulutuskokeiluja. Lisäksi kuntakokeilun asiakkaille on tarjolla maksuttomia avoimen ammattikorkeakoulun kursseja.

Lisätietoja

Marja-Liisa Hiironen

TKI-koordinaattori

+358405727769

Kokkola