Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Makerspace – Make ideas and experiences into reality! 

Yhteiskehittämisen monialainen tila avattiin.

Centria-ammattikorkeakoululla on vuoden 2023 aikana kehitetty uutta avointa labratilaa Makerspacea. Kyseessä on monialainen, kehittämällä oppimiseen perustuva luova tila, jossa toteutetaan ja testataan ideoita sekä kokemuksia mm. erilaisten prototyyppien ja palvelumuotoilun menetelmien avulla.  

Makerspace kokoaa yhteen useita Centriassa jo aiemmin kehitettyjä toimintoja, kuten palvelusimulaatioympäristö SILMUn, Health Labin, IT-opetuksen sekä Yrittäjyys ja IT-alan hankkeita. Tässä avoimessa labratilassa kohtaavat luontevasti tutkimus- ja kehitystoiminta, opetus ja yritykset. Makerspacen tarkoituksena on herättää luovuutta ja uteliasuutta erilaisiin kokeiluihin ja yhteiskehittämisen luoviin työskentelyihin monialaisesti.   

Makerspace-toiminnassa avoimena labratilana on keskeistä ideoida uutta ja osana kokeilevan kehittämisen prosessia luoda erilaisia prototyyppejä kevyistä ja nopeista kokeiluista paperilla, legoilla tai palvelusimulaation avulla aina VR ja AR toteutuksiin, 3D tulostettuihin ja 3D mallinnettuihin virtuaalimalleihin asti. Tällä tavoin mahdollistetaan kokeileva kehittäminen eri vaiheissa kehitysprosesseja ja ideoiden visualisointi tarpeen mukaan eri vaativuustasoilla quick’n dirty -tyyppisestä aina kehittyneeseen virtuaalimalliin asti.  

Pääset nyt tutustumaan uuteen tilaan virtuaalisesti:  

Kuva Makerspacen virtuaalimallista.
Virtuaalimalli: Anttoni Porri.  

Lisätietoja:

Johanna Hautamäki

TKI-asiantuntija