Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Menestyksekästä liiketoimintaa sovellusmaailmassa

Centrian kansainvälisen liiketalouden BBA-opiskelija Imran Qaisar kehittää sovelluksia markkinoiden konkreettisiin tarpeisiin.

Imran Qaisar opiskelee Centria-ammattikorkeakoulussa kansainvälistä liiketaloutta BBA-koulutuksessa (Bachelor of Business Administration) ja viimeistelee parhaillaan opinnäytetyötään. Qaisar tavoittelee valmistumista vuoden 2022 loppuun mennessä.

Työn perässä Pietarsaaresta Helsinkiin muuttanut Qaisar on perustanut pääkaupunkiseudulle ohjelmistoalan yrityksen. Hän suunnittelee opintojen ohella erilaisia ohjelmistoja aina ideasta valmiiksi tuotteeksi.

– Ohjelmistoprosessi sisältää toiminnan kulun, graafisen käyttöliittymän ja raportoinnin. Yrityksen toimitusjohtajana olen myös vastuussa sen hallinnollisista tehtävistä, kertoo Qaisar.

Qaisar on lyhyessä ajassa onnistunut kehittämään markkinoille menestyksekkäitä sovelluksia.

– MACH CAB:n alaisuudessa on syntynyt kaksi mobiilisovellusohjelmistoa, Mach Meter ja Mach Log. Mach Meter on mobiilisovellus taksiyhtiöille ja taksinkuljettajille. Se laskee matkan, ajan ja arvioidun hinnan. Hinta on edelleen neuvoteltavissa asiakaspäässä. Mach Meter on edullisin saatavilla oleva taksin hintasovellus Suomessa. Mobiilisovellus auttaa Verohallintoa ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomia keräämään tietoja takseista, yrityksistä, niiden kuljettajista ja tuloista, avaa Qaisar.

Voin sanoa, että Centria-ammattikorkeakoulun ansiosta minulla on ollut valmiuksia aloittaa yritystoiminta. Kurssit ja niiden sisältö toimivat kuin silta teorian ja käytännön välillä.

Imran Qaisar

Toinen mobiilisovellus on Mach Log, josta on hyötyä suurelle joukolle ammattilaisia. Sovellus on pohjimmiltaan ajoneuvon hallintajärjestelmä.

– Sillä voidaan helpottaa ravintoloiden jakeluyritysten, kuriirien, markkinoijien ja työmatkaa kulkevien työntekijöiden arkea. Sovellus voi korvata ajopäiväkirjan, jota perinteisesti pidetään autoissa. Se pystyy tallentamaan auton käytön, kuten matkatiedot, henkilökohtaiset tai yksityiset tunnit ja kilometrit. Verohallitus voi sovelluksen avulla arvioida maksettavaa arvonlisäveroa, ja käyttäjä saa puolestaan kuukausiraportit kirjanpitäjälle tai tietoa polttoainevaateista yrityksessä, valottaa Qaisar kehittämästään sovelluksesta.

Molemmat innovatiiviset sovellukset otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön Suomessa. Yritys aikoo viedä kyseisiä ohjelmistoja kokeiluun Suomen ulkopuolelle vuonna 2023.

Kun Qaisarilta kysytään, millaisia valmiuksia Centrian BBA-koulutus tarjoaa työelämässä menestymistä varten, vastaa hän seuraavasti:

– Centria on osoittautunut menestykseksi. Olen oppinut paljon tarjotuista kursseista. Työlleen omistautuneet opettajat ovat antaneet erinomaista teoreettista ja käytännönläheistä tietoa. Voin sanoa, että Centria-ammattikorkeakoulun ansiosta minulla on ollut valmiuksia aloittaa yritystoiminta. Kurssit ja niiden sisältö toimivat kuin silta teorian ja käytännön välillä.

Qaisar kertoo suositelleensa Centrian BBA-koulutusta myös ystävilleen ja perheelleen.

– Monet ystäväni opiskelevat jo täällä ja ovat erittäin tyytyväisiä. Nykyaikaiset tilat ja aikaansa seuraava opetus auttavat opiskelijoita kohtaamaan haasteita tulevaisuuden työelämässä, kertoo Qaisar tyytyväisenä.

Centrian TKI-toiminta on myös tullut Qaisarille tutuksi hänen opiskeluaikanaan. Hänet on valittu Centrian Mashauri-yhteistyöohjelmaan, jossa hän voitti sertifikaatin erinomaisesta työstään.

– Suosittelen jokaiselle Centria-ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijalle osallistumista Centrian TKI-toiminnan tarjoamiin mahdollisuuksiin, Qaisar lisää.

– Nautin vapaa-ajallani sisarusteni ja vanhempieni seurasta, kertoo Qaisar, jonka lapsuuden perhe asuu Helsingissä.

Perheen yhteisen ajan lisäksi Qaisar harrastaa vapaa-ajallaan myös elokuvan tekemistä ja elokuvia.

Lisätietoja

Maria Åhman-Nylund

Lehtori (kielet ja viestintä)


Imran Qaisar
p. 041 314 8828
emranqaisar@gmail.com