Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Ohjelmistokehityksen mahdollisuudet 

Centrian digitiimi tarjoaa monipuolista koodausosaamista palvelutoimintana.

Digitalisaatio-tiimin TKI-päällikkö Heikki Kaakinen.
TKI-päällikkö Heikki Kaakinen. Kuva: Marika Hautala

Oulaisista kotoisin oleva Heikki Kaakinen aloitti kuluvan vuoden helmikuussa TKI-päällikkönä Centrian digitalisaatiotiimissä. Ennen uutta pestiä Kaakinen oli jo ehtinyt toimia Centriassa kolme vuotta projektipäällikkönä muun muassa Biline2-hankkeessa. Uusi TKI-päällikkö omaa pitkän kokemuksen niin johtamisen kuin ohjelmistokehityksen aloilta.

Kaakinen muutti Kokkolaan vuonna 2015 Oulusta, jossa hän oli työskennellyt useammassa eri ohjelmistotalossa ja lukuisissa ohjelmistoprojekteissa. Intohimo alaan käynnistyi jo opiskeluaikoina.

– Centria on minulle tuttu paikka jo omien insinööriopintojeni ajalta, kertoo Kaakinen, joka valmistui insinööriksi Centriasta vuonna 2018. Hän on opiskellut myös Oulun yliopistossa sähkötekniikkaa, suuntautumisenaan sulatetut järjestelmät. Kaakisen ura on kulkenut pitkän matkan aina ohjelmistotestaajasta tiiminvetäjäksi ja projektipäälliköstä kehityspäälliköksi.  

 Centrian digitalisaatiotiimissä työskentelee Kaakisen mukaan osaava koodaamisporukka, jolla on monipuolinen kokemus useista eri toimialoista sekä laaja kontaktiverkosto hyödynnettävänään. Esimerkkinä toteutuneesta asiakaskeissistä Kaakinen mainitsee Kemin koulukuljetukset.

– Toimeksiannossa ratkaistiin, miten harvaan asutulla alueella voidaan järjestää koulukuljetukset turvallisesti ja tätä varten kehitettiin koulutuskuljetusjärjestelmä, jonka avulla voidaan nyt turvallisesti kuljettaa lapsia ja nähdään missä he liikkuvat, Kaakinen kertoo.  Sovellus sai toimittajilta kehuja taannoin myös Yle Teeman Jälkidigi-ohjelman jaksossa Onko tekoäly tänä päivänä uhka vai mahdollisuus? (Onko tekoäly tänä päivänä uhka vai mahdollisuus? | Jälkidigi | Yle Areena)

Kysyttäessä millaista osaamista voimme tarjota asiakkaille ohjelmistokehityksen palvelutoimintana, Kaakinen kertoo esimerkkeinä mobiili-, webbi- ja tietokonesovellukset, tietokantaosaamisen, esiselvitykset ja teknologiakokeilut.

– Meihin kannattaa ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä, jolloin pääsemme arvioimaan mahdollisuutemme auttaa. Voimme tehdä ohjelmistokehityksen parissa erilaisia lisäominaisuuksia, muokkauksia ja korjauksia, sillä ohjelmistotuotteet ovat usein muokattavissa. Pyrimme aina käyttämään viimeisimpiä teknologioita, painottaa Kaakinen.

Vapaa-aikana Kaakinen tunnustautuu aktiiviseksi kuorolaiseksi. Hän laulaa tenoria Jokilaaksojen oratoriokuorossa Nivalassa, Keski-Pohjanmaan kamarikuorossa sekä lauluyhtye Tiernoissa, joka on Kaakisen mukaan aikamoinen äijäkööri.  Mikäli laululta jää aikaa, niin kirkkourkujen soitto ja lukeminen kuuluvat myös harrastuksiin. 

Ota yhteyttä

Heikki Kaakinen

TKI-päällikkö

+358405754786

Kokkola