Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Opetushenkilöstön digitaidot kehittämiskohteena

MODO-hankkeessa pohditaan tulevaisuutta.

Kuvassa projektipäällikkö Mari Murto työskentelemässä tietokoneella
Projektipäällikkö Mari Murto.

Centria-ammattikorkeakoulun hallinnoimassa ESR-rahoitteisessa MODO (MOdulaarinen, Digitaalinen ja älykäs Oppimisympäristö) -hankkeessa edistetään muun muassa toisen ja korkea-asteen opetushenkilöstön digitaalisia taitoja. Hankkeen toteutusaika on 1.1.22 – 31.8.23 ja se toimii Ylivieskan, Nivala-Haapajärven, Haapaveden-Siikalatvan, Raahen ja Oulunkaaren seutukunnissa.  

Hankkeessa tehdään toisen asteen opiskelijoille pilottiopintojaksoja, joissa muun muassa testataan erilaisia verkko-opetusalustan aktiviteetteja ja joiden avulla kehitetään toisen asteen opiskelijoiden verkko-opiskelutaitoja. Opetushenkilöstön digitaitojen edistämiseksi hankkeessa on järjestetty erilaisia digityöpajoja, ja teemoina on olleet muun muassa opetusvideoiden tekninen toteutus, podcastit ja some opetuksessa. 

MODO-hankkeessa julkaistaan podcasteja hankkeen teemoista. Haastateltavana ovat alansa asiantuntijat. Jaksoissa pohditaan myös tulevaisuutta; miltä tulevaisuus näyttää opiskelun ja opetuksen saralla. Ensimmäinen podcast-jakso on julkaistu ennen joulua, siinä haastateltavana on hankkeessa työskentelevä Maria Timo-Huhtala ja haastattelijana toimii projektipäällikkö Mari Murto.  

Kuuntele alla olevan linkin kautta, mitä Maria tuumailee tämän päivän – ja tulevaisuuden – opiskelusta! 

Hanketta rahoitetaan Euroopan sosiaalirahastosta osana Euroopan unionin COVID-19 -pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Lisätietoja

Mari Murto

TKI-asiantuntija