Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Robotiikan ja automaation avulla lisää tuottavuutta ja kilpailuetua 

Yritykset voivat hyödyntää Roboxx-hanketta saadakseen maksutonta asiantuntija-apua ja kokeillakseen robotiikkaa omassa tuotantoympäristössään.

Alueen tuotantoyritysten kilpailutilanne on kiristynyt, vaatien yrityksiltä uusia teknologisia ratkaisuja, ja osaamisen kehittämistä. Roboxx-hanke toteutetaan yhteistyössä Centria-ammattikorkeakoulun, Optiman toisen asteen koulutuksen ja teknologia-alan yritysten kanssa tarjoten yrityksille mahdollisuuden kokeilla robotiikkaa ja älykästä automaatiota omassa tuotantoympäristössään.  

Roboxx-hankkeen projektipäällikkö Jouni Vähäsöyrinki, viestintävastaava Hanna Kenakkala sekä robottiasiantuntijat Antti Takalo ja Joonas Pesiö Kokkolan kampuksen robotiikkalaboratoriossa. Kuva: Heli Salmela. 

Hankkeessa luodaan yhteistyömalleja, jotka edistävät yritysten liiketoiminnan kehitystä ja työntekijöiden osaamista. − Teknologiayhteistyön avulla voimme siirtää robotiikan ja automaation osaamista suoraan yritysten käytäntöihin, kertoo Jouni Vähäsöyrinki, Roboxx-hankkeen projektipäällikkö.  

− Yritykset voivat hyödyntää hanketta saadakseen ilmaista asiantuntija-apua ja kokeillakseen robotiikkaa omassa tuotantoympäristössään. Asiantuntijamme havainnollistavat, miten yritys voi hyödyntää robotiikkaa ja automaatiota parantaakseen tuottavuuttaan, kasvattaakseen kapasiteettiaan ja ratkaistakseen tuotannon haasteita. Kannattaa hyödyntää tämä loistava mahdollisuus. Asiantuntijoillamme on runsaasti kokemusta alueellisesta yhteistyöstä ja olemme tuottaneet onnistuneita ratkaisuja yritysten tarpeisiin, kannustaa Vähäsöyrinki. Yritykset voivat pyytää ilmaisen kartoituksen robotiikan ja automaation hyödyntämismahdollisuuksista ottamalla yhteyttä hankkeeseen, Vähäsöyrinki toteaa.  

Roboxx-hankkeen robottiasiantuntijat Jimmy Nymark ja Johnny Finne Centrian Pietarsaaren campuksella. Kuva: Katja Jankens.  

Kolmivuotinen hanke saa osarahoituksensa Euroopan Unionilta ja Keski-Pohjanmaan liitolta. 

Lisätietoja

Jouni Vähäsöyrinki

TKI-koordinaattori