Siirry sisältöön
Uutiset

Tapio Huttula Centria-ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtoriksi

Centria-ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus on kokouksessaan 13.12.2022 yksimielisesti valinnut toimitusjohtaja-rehtorin tehtävään Tapio Huttulan (FT).

Tapio Huttula työskentelee tällä hetkellä Sitran rahoittamassa Suomen Kasvukäytävä -hankkeessa. Aiemmin hän on toiminut mm. Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) toimitusjohtaja-rehtorina, Korkeakoulujen arviointineuvoston pääsihteerinä, Erityisalojen toimihenkilöliitto ERTO:n puheenjohtajana sekä eri tehtävissä opetus- ja kulttuuriministeriössä ja opetushallituksessa.

– Haluan kiittää eläköityvää toimitusjohtaja-rehtori Kari Ristimäkeä siitä menestyksekkäästä ja hyvästä työstä, mitä hän on pitkään tehnyt Centrian eteen, hallituksen puheenjohtaja Stina Mattila toteaa.
– Karin seuraajan valinnan suhteen puheenjohtajisto kävi syksyllä läpi perusteellisen hakuprosessin, jonka lopputuloksena päädyttiin yksimielisesti Tapio Huttulan valintaan. Tapio Huttula on vahva koulutusosaaja. Hänellä on hyvät verkostot ja laaja kokemus eri toimijoiden näkökulmista koskien erityisesti ammattikorkeakoulusektoria. On ilo toivottaa Tapio tervetulleeksi Centriaan!

– Centria on hieno ammattikorkeakoulu. Se on menestyvä, kansainvälinen, taloudellisesti vahva ja alueensa kannalta merkityksellinen. Tältä perustalta on hyvä jatkaa. Olen hyvin kiitollinen Centrian omistajille ja hallitukselle mahdollisuudesta viedä Centriaa kohti tulevaa, Tapio Huttula sanoo.
– Menestyvä ammattikorkeakoulu ei ole peesaaja, vaan oman tulevaisuutensa määrittäjä ja suunnannäyttäjä. Haluan olla rakentamassa ammattikorkeakoulua, joka on vahva tässä hetkessä, mutta rakentaa koko ajan tulevaisuuden kilpailukykyä ja mahdollisuuksia opiskelijoilleen, yhteistyökumppaneilleen, alueelleen ja omistajilleen.

Tapio Huttula aloittaa tehtävässään keväällä 2023 nykyisen toimitusjohtaja-rehtori Kari Ristimäen eläköityessä.

Tapio Huttula. Kuva: Miikka Pirinen

Lisätietoja

Hallituksen puheenjohtaja Stina Mattila
puh. 040 806 8200

Tapio Huttula
puh. 040 563 7944