Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Teknologiatoimittajat ja sotetoimijat tapasivat virtuaalitapaamisessa

RoboSote-hanke järjesti 2.2. virtuaalisen tapaamisen, jossa hankkeen toiminta-alueen sotetoimijoille kerrottiin sekä hankkeessa jo tehdyistä pilotoinneista, että kevään 2021 mahdollisuuksista pilotointeihin. Tapaamiseen oli kutsuttu mukaan myös suomalaisia teknologiatoimittajia, jotka saivat mahdollisuuden esitellä tarjoamiaan tuotteita ja palveluja suoraan niiden loppukäyttäjäyhteisöille.

Tapaamisessa tutustuttiin muun muassa CSE Fitnessin Rehabwalliin, joka perustuu muun muassa liikkeentunnistuksen, kosketusnäytön ja paineentunnistuksen mahdollistamiin sovelluksiin, jotka aktivoivat käyttäjiä ja auttavat kuntoutuksessa. Peili Vision esitteli virtuaalitodellisuuden ratkaisuja kotiterapiassa. Medeka puolestaan esitteli reitti-ohjelmistoa, joka liitetään kuntolaitteiden, kuten pyörien ja juoksumattojen, avulla tehtäviin harjoituksiin. Reitti-ohjelmiston avulla harjoitteen tekijä saa kokemuksen liikunnasta esimerkiksi tutuissa kansainvälisissä kaupunkimaisemissa. Kommunikaatio Ilo esitteli vuorovaikutuspassin, joka auttaa omaisia ja hoitohenkilökuntaa arjen kommunikoinnissa hoivatyön asiakkaiden kanssa. Passiin lisätään tietoa asiakkaan mieltymyksistä ja kommunikaatiotavoista.

Lisäksi RoboSoten henkilökunta esitteli hankkeeseen jo investoituja laitteita ja lopuksi tapaamiseen osallistuneet sotetoimijat saivat esittää kiinnostuksensa tuleviin pilotteihin. Näyttäisi siltä, että keväästä tulee mielenkiintoinen useassa hoivayksikössä uusien teknologioiden parissa.

Yetitablet on yksi eniten demonstroiduista laitteista RoboSote-hankkeessa. Kiinnostus laitetta kohtaan ei ole laimentunut, vaan laite on tien päällä sote-toimijoiden ja asiakkaiden testattavana myös tänä vuonna.