Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Tekoäly avuksi omistajanvaihdoksiin ja liiketoiminnan kehitykseen Keski-Pohjanmaalla

Keski-Pohjanmaalla käynnistynyt YrittäjyysBOOST-hanke yhdistää tekoälyn voiman omistajanvaihdosten tukemiseen ja alueen yritysten kilpailukyvyn vahvistamiseen.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ja Centria-ammattikorkeakoulu ovat saaneet rahoituksen YrittäjyysBOOST-yhteishankkeelle, jossa on tavoitteena tukea ja vauhdittaa alueen yritysten kilpailukykyä ja omistajanvaihdoksia tekoälyn ja muiden uusien teknologioiden avulla. Hanketta rahoittaa Keski-Pohjanmaan Liiton myöntämä Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF) sekä alueen kunnat Kokkola, Kaustisen Seutukunta, Kannus ja Perho. Hanke-aika on 1.2.2024 – 31.12.2026 ja sen kokonaisbudjetti on 575 292 euroa. 

YrittäjyysBOOST-hanke pyrkii vastaamaan moniin haasteisiin, jotka liittyvät yritysten omistajanvaihdoksiin. Hankkeen alussa toteutettava kysely auttaa tunnistamaan alueen yrittäjien tarpeet tarkasti, jotta kohdennettuja tilaisuuksia ja koulutuksia voidaan järjestää. − Haluamme, että jokainen yrittäjä saa juuri hänen tarpeisiinsa vastaavaa tukea. Kyselyn tulokset ohjaavat toimintaamme, joten rohkaisemme kaikkia vastaamaan siihen, vaikka yrityksen myyminen ei olisi vielä ajankohtaista, korostaa Fanni Pöntiö, Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n projektipäällikkö. 

Hankkeessa keskitytään erityisesti yritysten saattamiseen myyntikuntoon, ostajien kartoittamiseen ja heidän kouluttamiseensa. YrittäjyysBOOST tarjoaa yrityksille koulutusta ja tukea myyntiprosessiin, ja lisäksi järjestetään työpajoja, seminaareja ja tapahtumia, joissa keskitytään omistajanvaihdoksiin ja uusien teknologioiden, erityisesti tekoälyn, hyödyntämiseen.  

− Olemme todella innoissamme, mitä kaikkea tekoäly mahdollistaa ja mihin kaikkeen se voi vapauttaa aikaa yrittäjien kiireisessä arjessa, sanoo Janette Korpi, Centria-ammattikorkeakoulun projektipäällikkö.  

− Tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä alueen kuntien yrityspalveluiden kanssa sekä tilitoimistojen, TE-palveluiden, koulujen sekä rahoittajien kanssa. Tämä monipuolinen verkosto auttaa tukemaan alueen yrittäjiä kaikissa omistajanvaihdosprosessin vaiheissa ja varmistamaan, että tarvittava tuki ja resurssit ovat helposti yritysten saavutettavissa, kertoo Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälä. 

YrittäjyysBOOST haluaa edistää omistajanvaihdoksia ja varmistaa, että alueen yritykset pystyvät uudistumaan ja pysymään kilpailukykyisinä nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Hankkeen kautta Keski-Pohjanmaan alue vahvistaa asemaansa innovatiivisena ja elinvoimaisena yrittäjyyden keskuksena.  

Vastaa hankkeen kyselyihin:

Lisätietoja:

Fanni Pöntiö, Keski-Pohjanmaan Yrittäjät, fanni.pontio@yrittajat.fi, puh. 050 321 1749  

Janette Korpi, Centria-ammattikorkeakoulu, janette.korpi2@centria.fi, puh. 050 438 1929 

Kaksi iloista naishenkilöä joiden takana purppuran värinen pivi
Tekoälyn luoma kuva, jossa vasemmalla Fanni Pöntiö ja oikealla Janette Korpi.